Ajuntament Alcover

Comunicació > Agenda Alcoverenca
Agenda Alcoverenca
Vista Mensual
Vista Mensual
Vista Plana
Vista Plana
Vista Setmanal
Vista Setmanal
Vista Diaria
Vista Diaria
Categories
Categories
Cercar
Cercar
iCal
iCal
Imprimir
Imprimir
Esdeveniment: 'Fira de Bandolers 2018' Print
  Altres
Data: dissabte, octubre 13, 2018
Duració: Tot el dia
Repetir Esdeveniment: Cada Dia fins octubre 14, 2018

Fira de Bandolers d'Alcover

Dimecres 10 d’octubre

20:00 h, a l’església Vella, acte de presentació de l’etiqueta de la Rosita Fira de Bandolers 2018. Sigues el primer a tastar la Rosita de les festes amb les primeres avellanes torrades de la temporada. Tot amenitzat amb l’actuació musical del grup alcoverenc All covers.

 

Dijous 11 d’octubre

-   A les 16:30 h, a la sortida de l’escola per l’entrada del carrer de les Rodes, cercavila Bandolera,petits i grans gaudirem d’una cercavila acompanyats del gegant Bandoler Pere Voltor i d’alguna sorpresa més. La cercavila acabarà a Ca Cosme on podrem gaudir d’un berenar de coca i xocolata. (COL: Colla Gegantera d’Alcover)

A continuació, al vestíbul de Ca Cosme, conta contes Bandoler. (Organitza: Biblioteca Municipal d’Alcover)

-   A les 18:45 h, al so de l'antiga sirena del sindicat, arribada dels bandolers a la vila d'Alcover.

-   A  les 19:00 h,  a Ca Cosme, inauguracióde la XVI edició de la Fira de Bandolers a càrrec de Joan Olivella Ricart  Diputat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona.

-   A continuació, a la Sala noble de Ca Cosme, arriben els Bandolers a la vila d’Alcover. (Col·labora: Grup de Teatre la Resclosa)

-   A les 20:00 h, al Museu d’Alcover, inauguració de l’exposició“No oblidis el camí”.A càrrec de  Jordi Isern. Visita gratuïta.

-     A les 20:00 h, a l’església Vella,seguint els passos dels Morells i els Voltors, sortida nocturna per la vall del Glorieta. (Organitza: CEDA)

-     A les 20:00 h, al Casal Popular la Bretxa, inauguració de l'exposició del 1r concurs fotogràfic Racons de la vila d'Alcover.

-   A continuació, al Casal Popular la Bretxa, presentació del licor Rom Borbó i obertura de la Taverna.

- A 00:00 h, a la plaça Nova, ball de fira amb l’orquestra Hotel Cochambre. Acabarem la nit amb DiscoChambre.

 

Divendres 12 d’octubre

A les 10:00 h al Pavelló Municipal d’Esports, bicicletada popular. (Organitza: Club Ciclista Alcover)

A les 11:00 h a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus, inici de la mostra d’oficis i arts tradicionals, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra.

-   A les 11:30 h / 12:30 h, a la plaça  Rubert,  espectacle teatral “El conte Bandoler”. Això era i no era, fa molt de temps en l’antiga vila d’Alcover, un home que sense voler-ho va acabar convertint-se en bandoler. ** Espectacle infantil

A les 12:30 h, al Casal Popular la Bretxa, obertura de la Taverna.

- A les 13:00 h  a la plaça Nova, obertura de la Gran Taverna dels Bandolers. Espai emblemàtic on vilatans i no vilatans podreu gaudir d’una oferta gastronòmica, teatral, musical i sobretot amb molta gresca a l’estil bandoler.  *** NOVETAT

- A les 16:00 h a la plaça Nova,  cafè-concert amb Toca’m el Xotis & friends, a la Gran Taverna dels Bandolers. 

- A les 17:30 ha l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus, obertura de la mostra d’oficis, arts tradicionals i productes gastronòmics.

- A les 17:30 h / 18:30 h, a la plaça  Rubert,  espectacle teatral “El conte Bandoler”. Això era i no era, fa molt de temps en l’antiga vila d’Alcover, un home que sense voler-ho va acabar convertint-se en bandoler. ** Espectacle infantil

- A les 17:30 a Ca Cosme,  Inauguració de l’exposició dels vestits nous de la Colla de Diables Bruixots d’Alcover.

- A les 18:00 h a Ca Cosme,conferència històrica “Morells i Voltors. El bandolerisme a Alcover en l’època moderna” a càrrec del Dr. Valentí Gual Vilà, professor d’Història (Universitat de Barcelona).

Bandolers a la vila d’Alcover, Morells i Voltors volem provocar un somriure murri a tots els alcoverencs i foranis amb les nostres batusses, i amb la picaresca entre bandolers, vilatans i autoritats.  Sereu part implicada de totes les nostres trifulgues!

- A les 18 h / 19 h / 20 h, a l'església Vella,espectacle teatral “La comèdia dels murris”. Quan la moral es corromp ja no hi ha aturador per a frenar la disbauxa. Tot és possible quan allò que és immoral es torna en la llei del més murri. **Acompanyament musical al següent racó escènic. (Col·labora: EMMA)

A les 18:20 h / 19:20 h / 20:20 h, a la plaça Vella. Espectacle teatral “Esbatussada bandolera”. En una fira com la d’Alcover les bosses van ben plenes. I bandolers, tant Morells cadells com Voltors nyerros es voldran fer amb aquests botins. Aneu amb molt de compte! **Acompanyament musical al següent racó escènic. (Col·labora: EMMA)

- A les 18:40 h / 19:40 h / 20:40 h, a la plaça Nova, espectacle teatral “Benvinguts a la taverna dels bandolers!”. Un lloc on podreu esbravar-vos sense embuts. Però vigileu què feu, no sigui el cas que us trobeu amb un bandoler que vulgui mesurar-vos per les paraules que dieu.

- A les 19:00 h / 20:00 h, a la plaça Nova, Històries i cançons a la taverna dels bandolers. Si ets capaç de resoldre tots els enigmes que plantegen els joglars que ronden per la vila, seràs ben recompensat! Porta el diari de la Fira i et serà més fàcil!.   (Grup teatre la Resclosa)

- A les 19:00 h, al Museu d’Alcover,inauguració de la Roda d’Art 2018 amb Leix Antillach-Leix. EIUs – enformacions íntimes universals.  (ORG: El Centre d’Estudis Alcoverencs)

A les 20:30 h, al Casal Popular la Bretxa, música en viu amb el grup BASSAX.

- A les 22:00 h, a  la plaça Nova, espectacle teatral “La taverna dels embolics”. Després d’una jornada força atrafegada tothom acaba a la taverna. I tot és possible quan tothom s’esbrava. Vigileu què heu fet durant el dia, perquè al vespre pot passar-vos-en comptes.

A continuació, a la plaça Nova,  concert amb la banda de la Taverna dels Bandolers Fenya Rai.

-A les 00:30 h al Pavelló,concert de Fira, amb The Dalton Band i Hey! Pachucos.

Dissabte 13 d’octubre

Durant el matí,carrers i aparadors guarnits! L’Associació de Comerciants d’Alcover ens convidarà a sortir de casa i mentre passegem podrem gaudir dels aparadors guarnits que han preparat per a les festes.

A les 9:00 h a la plaça Nova, obertura de la Gran Taverna dels Bandolers. Espai emblemàtic on vilatans i no vilatans podreu gaudir d’una oferta gastronòmica, teatral, musical i sobretot amb molta gresca  a l’estil bandoler.  *** NOVETAT

A les 11:00 h del matí, a la plaça Vella, la Bandolerada. Grans i petits apunteu-vos a una de les propostes de la Fira més atrevida i suggeridora. Busca la millor disfressa de bandoler/a i surt al carrer. No hi pots faltar!.

- A les 11:00 h a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus,mostra d’oficis i arts tradicionals, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra.

- A les 11:30 h / 12:30 h, a la plaça  Rubert,  espectacle teatral “El conte Bandoler”. Això era i no era, fa molt de temps en l’antiga vila d’Alcover, un home que sense voler-ho va acabar convertint-se en bandoler. ** Espectacle infantil

- A les 12:30 h, a la plaça Nova -  parada de la Rosita,   entrega del premi al guanyador de l’etiqueta de la ROSITA. Tot amenitzat amb Kukupraks Batucada.

- A les 13:00 h,al Casal Popular la Bretxa, música en viu amb JUERIA i l’espectacle “Folkmenc”.

- A les 16:00 h, XVI baixada d’ORNISBANDOLERS, per als més valents, per als més porucs, per als infants, per als joves i els no tan joves… la baixada d’ORNIS més esbojarrada de la comarca ja és aquí! Prepareu crispetes, cadires i rialles… les andròmines no decebran a ningú!

- En finalitzar la cursa, la Txaranga de l’EMMA ens acompanyarà fins al cor de la Fira. (Organitza: Regidoria de Joventut. Col·labora: ADF iEMMA.)

- A les 17:30 ha l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus, obertura de la mostra d’oficis, arts tradicionals i productes gastronòmics

- A les 17:30 h / 18:30 h, a la plaça  Rubert,  espectacle teatral “El conte Bandoler”. Això era i no era, fa molt de temps en l’antiga vila d’Alcover, un home que sense voler-ho va acabar convertint-se en bandoler. ** Espectacle infantil

A les 19:00 h, al Casal Popular la Bretxa, obertura de la Taverna.

- A les 18:30 h, a la plaça Lluís Companys,Diada Castellera de la Fira amb els Xiquets de Vila-seca, els Torraires de Montblanc i els Xiquets d'Alcover. 

- A les 18 h / 19 h / 20 h, a l'església Vella,espectacle teatral “La comèdia dels murris”. Quan la moral es corromp ja no hi ha aturador per a frenar la disbauxa. Tot és possible quan allò que és immoral es torna en la llei del més murri. **Acompanyament musical al següent racó escènic. (Col·labora: EMMA)

A les 18:20 h / 19:20 h / 20:20 h, a la plaça Vella. Espectacle teatral “Esbatussada bandolera”. En una fira com la d’Alcover les bosses van ben plenes. I bandolers, tant Morells cadells com Voltors nyerros, es voldran fer amb aquests botins. Aneu amb molt de compte! **Acompanyament musical al següent racó escènic. (Col·labora: EMMA)

A les 18:40 h / 19:40 h / 20:40 h, a la plaça Nova, espectacle teatral “Benvinguts a la taverna dels bandolers!”. Benvinguts al lloc on podreu esbravar-vos sense embuts. Però vigileu què feu, no sigui el cas que us trobeu amb un bandoler que vulgui mesurar-vos per les paraules que dieu.

A les 19:00 h / 20:00 h, a la plaça Nova, històries i cançons a la taverna dels bandolers. Si ets capaç de resoldre tots els enigmes que plantegen els joglars que ronden per la vila, seràs ben recompensat! Porta el diari de la Fira i et serà més fàcil!.   (Grup teatre la Resclosa)

A les 22:00 h, a  la plaça Nova,espectacle teatral “La taverna dels embolics”. Després d’una jornada força atrafegada tothom acaba a la taverna. I tot és possible quan tothom s’esbrava. Vigileu què heu fet durant el dia, perquè al vespre pot passar-vos-en comptes.

A continuació, a la plaça Nova,  concert amb la banda de a Taverna dels Bandolers Fenya Rai.

A les 00:30 h al Pavelló,concert de Fira, amb The Welcome Band

Diumenge 14 d’octubre

- A les 9:00 h pels carrers de la vila,matinadespels carrers de la vila amb els grallers de la vila d’Alcover.

- A les 09:00 h a la plaça Nova, obertura de la Gran Taverna dels Bandolers. Espai emblemàtic on vilatans i no vilatans podreu gaudir d’una oferta gastronòmica, teatral, musical i sobretot amb molta gresca  a l’estil bandoler.  *** NOVETAT

- A les 11:00 h a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus, inici de la mostra d’oficis i arts tradicionals, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra.

- A les 11:30 h / 12:30 h, a la plaça  Rubert,  espectacle teatral “El conte Bandoler”. Això era i no era, fa molt de temps en l’antiga vila d’Alcover, un home que sense voler-ho va acabar convertint-se en bandoler. ** Espectacle infantil

- A les 11:30 h pels carrers del poble, ruta amb motos pels carrers del poble.

A les 12:30 h a la plaça Lluís Companys, exhibició dels participants a la VIII Concentració de motos, entrega de records commemoratives i sorteig de premis per els participants.

A les 12:00 h al carrer de les Rodes, XXVII Trobada de Gegants. (Organitza Colla Gegantera.)

- A les 12:30 h, els nostres gegants, capgrossos i colles convidades faran una cercavila pels carrers del poble, que finalitzarà a la plaça Lluís Companys, on faran una ballada de germanor.

- A les 13:00 h al Casal Popular la Bretxa, música en viu amb el grup ASSABÉ.

A les 17:00 h, pels carrers del nucli antic, nou espectacle del grup de teatre la Resclosa, “La Roda del temps”.Us convidem a fer un viatge de quatre-cents anys en el temps, on no tan sols en sereu espectadors sinó que tindreu l'oportunitat de canviar el curs de la història! Atreviu-vos a girar la roda!

Per a mes informació vegeu notes d’interès.

A les 17:30 h / 18:30 h, a la plaça  Rubert,  espectacle teatral “El conte Bandoler”. Això era i no era, fa molt de temps en l’antiga vila d’Alcover, un home que sense voler-ho va acabar convertint-se en bandoler. ** Espectacle infantil

- A les 17:30 h a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus, inici de la mostra d’oficis i arts tradicionals, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra.

A les 18 h / 19 h, a l'església Vella,espectacle teatral “La comèdia dels murris”. Quan la moral es corromp ja no hi ha aturador per a frenar la disbauxa. Tot és possible quan allò que és immoral es torna en la llei del més murri. **Acompanyament musical al següent racó escènic. (Col·labora: EMMA)

- A les 18:20 h / 19:20 h, a la plaça Vella, espectacle teatral “Esbatussada bandolera”.

En una fira com la d’Alcover les bosses van ben plenes. I bandolers, tant Morells cadells com Voltors nyerros, es voldran fer amb aquests botins. Aneu amb molt de compte! **Acompanyament musical al següent racó escènic. (Col·labora: EMMA)

- A les 18:40 h / 19:40 h, a la plaça Nova, espectacle teatral “Benvinguts a la taverna dels bandolers!”. Benvinguts al lloc on podreu esbravar-vos sense embuts. Però vigileu amb el que feu, no sigui el cas que us trobeu amb un bandoler que vulgui mesurar-vos per les paraules que dieu. La banda de la taverna Fenya Rai amenitzarà l’acte.

A les 20:00 h, al Casal Popular la Bretxa, obertura de la Taverna.

A les 20:30 h, a  la plaça Nova, espectacle teatral “La taverna dels embolics”. Després d’una jornada força atrafegada tothom acaba a la taverna. I tot és possible quan tothom s’esbrava. Vigileu què heu fet durant el dia, perquè al vespre pot passar-vos-en comptes.

-A les 22:00 h, al Casal Popular la Bretxa,cloenda de la Fira amb una Jam Session Bandolera. Vine i participa-hi!

 

Diumenge 14 d’octubre - Festa del Remei

A les 09:30 h, des de l’esglésiaNova, servei de transport fins a l’ermita del Remei. (També hi haurà servei de retorn en finalitzar els actes organitzats.)

A les 10:15 h, a l’ermita del Remei,ofrena floral.

- A les 11:00 h, a l’ermita del Remeimissa solemne en honor a la Mare de Déu del Remei, en finalitzar la missa es durà a terme la tradicional benedicció de coques de la Mare de Déu.

 

AddThis Social Bookmark Button


Cerca al Calendari