Ajuntament Alcover

Comunicació > Agenda Alcoverenca
Agenda Alcoverenca
Vista Mensual
Vista Mensual
Vista Plana
Vista Plana
Vista Setmanal
Vista Setmanal
Vista Diaria
Vista Diaria
Categories
Categories
Cercar
Cercar
iCal
iCal
Imprimir
Imprimir
Esdeveniment: 'PER UN SÍ O PER UN NO' Print
  Espectacles / Teatre
Data: diumenge, maig 08, 2016 - 20:00

 Programació Primavera 2016 - Convent de les Arts


PER UN SÍ O PER UN NO
Amb Manel Barceló i Lluís Soler
 
Disciplina: Drama
Dia: Diumenge, 8 de maig de 2016
Hora: 19.00 h

 

Sinopsi:

Aquesta obra és una de les més representatives de Nathalie Sarraute (1900- 1999), autora francesa d'origen rus. Nathalie Sarraute va ser proclamada per Jean Paul Sartre com una de les figueres més rellevants de l'antinovel·la.
 
L'any 1982 va enlluernar al món amb una de les seves poques peces teatrals, Per un sí o per un no. És una obra teatral curta, però intensa, escrita en un sol acte. Dos personatges, un escenari i poc més és el que calen per representar aquesta obra que, alhora, està carregada de contingut.
 
Per un sí o per un no tracta de dos vells amics que, a partir d’una conversa anodina, entren en una batalla sense treva i s’enfonsen en un joc de postures irreconciliables. Està articulada entorn la “veritat” dels mots, que pot dur a conseqüències incalculables.
 
El director ha dit... 
 
La història del llenguatge és una història curiosa. Els humans hem anat inventant sons, paraules, llenguatges, sempre amb la voluntat de ser cada cop més concrets, més precisos, més clars. Però no ens n’hem sortit de trobar la paraula pura, neta, unívoca, la que només transmet significat i no amaga cap intenció. Si no ho hem fet és, segurament, perquè és impossible, perquè el mateix disseny del llenguatge deixa la porta oberta a que les paraules, les expressions, puguin portar adherides marques de comportament. És això, el llenguatge: comportament, un procés de comunicació complex que fa que ens puguem relacionar amb els altres transmetent alhora significats i emocions. Aquesta és la seva gran virtut i el seu gran defecte i, en gran part, el que fa possible el teatre.
Ramon Simó
 
 
Preu entrades: 15€ / 12€ amb Carnet
 
Espectacle inclòs als abonaments MÚSICA i GENERAL

Més info i venda d'entrades a www.conventarts.cat

 

AddThis Social Bookmark Button


Cerca al Calendari