Ajuntament Alcover

Comunicació > Agenda Alcoverenca
Agenda Alcoverenca
Vista Mensual
Vista Mensual
Vista Plana
Vista Plana
Vista Setmanal
Vista Setmanal
Vista Diaria
Vista Diaria
Categories
Categories
Cercar
Cercar
iCal
iCal
Imprimir
Imprimir
Esdeveniment: 'Inauguració de l'exposició. Entre el cel i la Terra' Print
  Exposicions
Data: divendres, juliol 04, 2014 - 20:30
Dades de Contacte:
C. Costeta, 1-3 977.84.64.52
Email: museualcover@alcover.cat

Inauguració de l’exposició: “Entre el cel i la terra”
de Josep Santesmases


L’escriptor Josep Santesmases i Ollé inaugurarà l’exposició col·lectiva de poesies il·lustrades “Entre el cel i la terra” a la sala d’exposicions temporals del museu, el divendres dia 4 de juliol a les 20 hores. L’acte està organitzat pel Museu d’Alcover i el Centre d’Estudis Alcoverencs.

La mostra està formada per 53 quadres que combinen les poesies amb il·lustracions de diferents artistes del Camp de Tarragona. Les obres estan recollides en un llibre editat per Arola.

Segons explica el mateix autor al llibre, l’obra “Entre el cel i la terra” és per damunt de tot una abundosa collita de generositat, obtinguda tot observant allò que passa entre el cel i la terra. Coses que ens semblen d’una simplicitat gairebé quotidiana, i que ben mirat són una absoluta meravella: la terra, la casa que ens acull, i el cel, l’ignot que ens fa de teulada. Tot plegat lligant els poemes breus de Josep Santesmases i Ollé amb cinquanta-tres petites delícies artístiques, de cinquanta-tres artistes que els il·lustren, per convertir-los en el record d’un viatge en el vaixell que solca la mar de la vida.
"Veure les il·lustracions i llegir els poemes d’Entre el cel i la terra m’ha produït una sensació d’entusiasme immediat, de meravella, de plaer davant de la bellesa d’aquesta joiosament reeixida confluència d’art i de paraula”, afirma al pròleg el poeta Carles Duarte, director de la Fundació Carulla i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

Santesmases, nascut a Vila-rodona el 1951, ha publicat diversos llibres d’història local i d’àmbit literari, a més d’una setantena d’articles d’història o assaig. És president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i codirector de Plecs d’Història Local. És membre fundador del Centre d’Estudis del Gaià i codirector de la seva miscel·lània anual, La Resclosa.

AddThis Social Bookmark Button


Cerca al Calendari