Agenda Alcoverenca
Esdeveniment: 'PARLEM CONTEMPORANI? - Sessió 13' Print
  Altres
Data: dissabte, novembre 30, 2019 - 11:30

Les arts visuals del cicle Parlem Contemporani? s'instal·laran de nou al Convent de les Arts d'Alcover

Dissabte 30 de novembre - 11.30h - Convent de les Arts - Gratuït

El Convent de les Arts d'Alcover acollirà, aquest dissabte 30 de novembre, una nova edició del cicle PARLEM CONTEMPORANI?, la programació estable d'Arts visuals. L'acte, totalment gratuït, s'iniciarà a les 11:30h amb la sessió número 13, la tercera d'aquesta tercera edició, amb quatre propostes de creadors del Camp, en situacions i registres ben singulars.

Obrirà (i probablement clourà) la sessió, al claustre, l'ANTON ROCA amb una acció realitzada amb rigor i mètode científic contra una planta (Eriobotrya japonica), amb un temps dilatat i per a un flux de persones no aspectants, sinó passants. Desvinculades. Esdevenint fecunda profunditat, "metàfora de la destrucció sistemàtica a la qual assistim quotidianament a escala global".
Més amunt, i intitulant-ho border-top: 1PX DOTTED #000000 l'Aureli Ruiz proposa una relectura i adaptació als espais del Convent dels dispositius-obra del projecte LoveIndifference exposats consecutivament, els anys 2007 i 2008. L'afecte, l'amor, el conflicte, l'obsessió, la tensió, la violència, les tecnologies comunicatives globals.

Per a aquesta sessió, s'estrenarà la col·laboració amb el Museu d'Art Modern de Tarragona, que cedeix una instal·lació de l'Ester Ferrando, una peça sense títol que ens remet a un objecte vinculat a la cambra de bany, evocant així un espai d'intimitat, de trobar-se un mateix. El bany com a element purificador mitjançant l’aigua. La identitat, la construcció/evolució d'aquesta, relacionada amb el bany com a metàfora de purificació i canvi constant.
Finalment el Jordi Llort Figuerola ens oferirà poder interactuar, "en un gest intimista i alhora voyeur" amb AQUELL INSTANT ETERN, una vintena dels seus Diaponanogrames, un Orgasmagrama i un Metaquadre finalista de la darrera biennal del MAMT; "moments de lucidesa o d'embriaguesa que l'espectador pot observar com si tingués una màquina del temps a les seves mans".

AddThis Social Bookmark Button