Agenda Alcoverenca
Esdeveniment: 'MÚSICA EN TEMPS D'EN ROCAGUINARDA - Terra de Bandolers' Print
  Concerts, Ball i Música
Data: diumenge, juliol 28, 2019 - 19:00

.   FESTIVAL TERRA DE BANDOLERS  .

MÚSICA EN TEMPS D'EN ROCAGUINARDA

TAÑER

Música del primer barroc

Diumenge 28 de juliol a les 19.00h |Convent de les Arts

- ESTRENA ABSOLUTA -

 

EL FESTIVAL TERRA DE BANDOLERS COMPTARÀ AMB L’ESTRENA DEL PROJECTE TAÑER, EL QUAL ES GESTARÀ EN RESIDÈNCIA ARTÍSTICA AL CONVENT DE LES ARTS

Tañer és un projecte musical format per destacats músics especialitzats en el repertori del barroc hispànic, que més enllà de dur una dilatada trajectòria com a intèrprets en altres formacions de renom internacional, decideixen crear aquest nou projecte l’any 2019. 

La idea del grup és abordar el repertori instrumental i vocal del segle XVII acompanyant la veu amb els instruments de corda predominants a la península ibèrica com eren la guitarra, l’arpa i el saltiri, sense deixar de banda les coloristes percussions pròpies. 

La història del segle XVII ens narra que va ser un període políticament convuls, de crisis econòmiques, decadències gremials i de disputes entre nobles per tal de mantenir el seu estatus senyorial, fins al punt que aquestes classes benestants es van veure obligades a recórrer a les quadrilles de bandolers. 

La literatura de l’època també es farà ressò d’aquest moviment; i a casa nostra trobem diversos exemples tant en la literatura popular, també coneguda com de canya i cordill, com en la literatura més culta. Un exemple n’és el del Rector de Vallfogona, que va escriure sobre el bandoler més temut de la seva època, en Perot Rocaguinarda. 

I la música? La producció musical a inicis del segle XVII s’adequava per una part als usos de l’església, i per una altra, als de la cort i l’aristocràcia. Per a aquests últims, la forma musical predominant fou el conegut com a tono humano (cançó solista de temàtica profana, acompanyada normalment d’arpa i guitarra). Aquests tonos musicaven obres poètiques d’autors de prestigi, reutilitzaven cançons o danses populars i també es servien d’altres músiques provinents del les incipients sarsueles i del teatre musical. 

El programa del concert està format amb diferents tonos i cançons de José Marín, J. M de Arce, Étienne Moulinié i danses instrumentals de Gaspar Sanz, Francesc Guerau i Martín i Coll.

MIGUEL GÓMEZ - Contratenor

PERE OLIVÉ - Saltiri i Percussions

BELISANA RUIZ - Guitarra barroca

SARA ÁGUEDA - Arpa de dos ordres

Espectacle KM0

 

Preu entrades: 12€ / 9€ amb el Carnet del Convent de les Arts

 

Punts de venda:

  • Casa de Cultura Ca Cosme

Plaça Cosme Vidal, 5

977 76 05 95

Horari - De dilluns a divendres

- Mati: de 9.30 a 13.30 h.

- Tarda: dimarts i dijous de 16 a 19 h

  • Taquilla Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, km 1

Horari – 1 hora abans de l’espectacle

  • Internet – Venda on-line 24h -
 
AddThis Social Bookmark Button