27novembre2021

Ajuntament Alcover

El Convent de les Arts d’Alcover a punt per allotjar residències d’artistes

L'Ajuntament d'Alcover ha finalitzat les obres d'adequació de l’ala sud de l'edifici del Convent de les Arts que permet a les companyies que realitzen residències artístiques en aquest equipament, poder conviure i pernoctar sense trencar el procés creatiu.

Aquest nou espai públic d’allotjament per a les companyies és únic a la demarcació i segueix la línia del Pla director del Convent de les Arts per convertir l’antic convent de Santa Anna en un centre de residències artístiques. Es tracta d’un complement essencial que permetrà a artistes d’arts escèniques, música, arts visuals, etc., treure el màxim rendiment als processos de creació, investigació i producció d’espectacles permetent l’allotjament  al propi edifici del Convent de les Arts en règim d’estades temporals i facilitant posar tota la concentració en els processos que es desenvolupen dins la pròpia residència artística.

Aquesta actuació, executada en el context de la tercera fase de restauració, ha permès habilitar dues estances per a un màxim de 12 persones, amb un bany per estança, i un espai comú per a tots els residents, cuina i un ascensor que permet reduir les barreres arquitectòniques de l'edifici i millorar l'accessibilitat i el servei. A més, el projecte també ha contemplat la rehabilitació de tres terrasses. El total de la superfície útil es de prop de 250m².

El nou espai, que els veïns i veïnes d’Alcover van poder visitar en el marc de la Fira i la Festa Major i que es repetirà els dissabtes 27 de novembre de 15h a 19h, el 18 de desembre d’11h a 14h i de 17h a 19h i el 29 de gener d’11h a 14h.,  ha estat presentat als mitjans de comunicació en una jornada de portes obertes.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alcover ha regulat les estades dels artistes amb una ordenança que contempla els preus públics per la seva utilització com a residència d'artistes, aprovada per unanimitat en el ple extraordinari del 8 d'octubre de 2020. A partir d'ara, queden establertes les tarifes per a l'ús de l'auditori, el taller, l'allotjament i la cuina en funció de les necessitats de la companyia.

Les actuacions fetes fins ara al Convent de les Arts han possibilitat la restauració de l’edifici, la creació d’un Auditori i, finalment, la creació d’una residència pet tal que els creadors puguin pernoctar a l’espai.

Tota la informació es pot consultar al web: www.conventarts.cat


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button