Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Finalitza amb molt bona acceptació el curs d'activitats auxiliars en conservació i millora de forest

Finalitza el Curs d'Activitats auxiliars en conservació i millora de forest que s’ha dut a terme durant des del mes de juny fins a principis d’octubre de 2021.

Una quinzena d’alumnes han superat el curs, que ha tingut una durada de 230 hores i que ha contemplat classes teorico-pràctiques. Les sessions teòriques s’han dut a terme a l’aula de Ca Cosme. Pel que fa a les pràctiques alguns dels alumnes han pogut realitzar-les al mateix municipi, a Alcover. S’han dut a terme tasques de desbrossament i neteja de la Vall del Glorieta, de la zona del Mas de Forès, a l’entrada del mas pel camí que porta a l’Ermita, amb una superfície aproximada de 2.000 metres quadrats i s’ha netejat tot el camí i la llera del riu des del poble fins la Font Fresca. La resta d’alumnes han fet pràctiques de treballs forestals en diferents empreses de Vila-rodona, Montblanc, i la zona de Reus i Tarragona.

A banda d’aquestes sessions teòrico-pràctiques s’han realitzat diferents visites, com per exemple a l’espai protegit del Paratge de Poblet, un viver de plantes per a la recuperació de riberes a Barcelona o a la mateixa caldera de biomassa a Alcover.

Les sortides professionals amb aquesta formació són treballar en empreses públiques o privades, dedicades a treballs de repoblació forestal, tractaments silvícoles i treballs de millora i manteniment de la infraestructura forestal. Amb aquesta formació també s’ha obtingut el carnet de manipulació de productes fitosanitaris nivell bàsic.

Aquest curs impulsat per la regidoria Alcover Funciona estava subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. L’Ajuntament d’Alcover imparteix diferents certificats de professionalitat i és l’únic centre de la zona que està homologat per impartir el certificat d’activitats auxiliars en conservació i millora de forest.

 

 

 

 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button