04desembre2021

Ajuntament Alcover

La Festa Major comptarà amb les actuacions de Zoo, PortoBello, Los Diablos, Reggae per Xics, l’Orquestra Maravella i Quim Masferrer

Alcover celebrarà la seva Festa Major del 15 al 18 d’octubre de 2021 amb actes per a totes les edats, amb reserva prèvia i amb seguretat. Enguany, com a novetat, s’ha dut a terme la primera edició del concurs de disseny del cartell de la Festa Major i el treball guanyador és obra de Jaume Gubianas. En total es van presentar una quinzena de propostes.

Els actes de cultura popular i tradicional hi jugaran un paper destacat. Aquest any s’estrenarà el nou element del seguici: el falcó, obra de Joan Carles Agràs Guri. Com a novetat, el Ball de Diables Bruixots d’Alcover serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major amb la tronada inaugural. Cada any serà una entitat l’encarregada de fer-ho. El divendres també es comptarà amb la lectura de versots i els correfocs.  Destaca a més, la representació de Dames i Vells, la processó i el lluïment del seguici popular. Aquest any, el pregó anirà  a càrrec de la Cooperativa Agrícola d’Alcover amb motiu del seu centenari.

La música és un dels plats forts de la Festa Major. Divendres, actuarà Zoo, elgrup valencià que se centra en el rap, el hip-hop, el rock i ska però també mescla ritmes electrònics.  Zoo arriba a Alcover amb la gira del nou disc Llepolies.Dissabte a la tarda, arriba el concert familiar amb Reggae per xics- The Penguins que presenta l’espectacle Quadern de Bitàcola.Les cançons de tota la vida a ritme de reggae. Dissabte, en sessió de tarda i nit, l’Orquestra Internacional Maravella oferirà dos concerts diferents al Cercle d’Amics; i a la nit, el pavelló municipal acollirà els Portobello, carregats de bon rotllo i energia positiva amb temes, entre d’altres, del seu darrer disc La llei universal. Diumenge a la tarda actuaran Los Diablos, la mítica banda del pop dels anys 70, famosa per les seves cançons i èxits d’estiu. I després, la Festa Major ens convida a gaudir de concerts de petit format: la plaça Nova serà l’escenari, dissabte a la tarda, del concert de la Txaranga Band Tocats i els migdies de dissabte i diumenge estaran amenitzats pel grup Loren i la Pixi Dixi Band, al Cercle d’Amics, i Canya d’Or, a la plaça Nova.

Les propostes teatrals estan encapçalades per l’actuació de Quim Masferrer amb Bona gent, diumenge al vespre, un homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. Destaquen també els espectacles de caire familiar de divendres tarda amb Taulell de Festa Major i Carrer del Mar. Diumenge arriba el torn de Cosmix de la Cia. Teatre Mòbil; i dilluns, elcirc de Paky Payà amb Shake, shake, shake.

Dilluns 18 d’octubre, festa local, és el dia dedicat als més petits. Durant tot el matí, la plaça Nova i l’església Vella es convertiran en espais familiars amb jocs de fusta, mecànics i  trencaclosques de la mà de les propostes Colors del monstre i Els Amics d’en Crusó. I, com a fi de festa, hi haurà un espectacle pirotècnic.

Segons Josep M. Girona, regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alcover, aquesta programació, que properament rebran els alcoverencs i alcoverenques a casa seva, aposta per la recuperació dels principals actes festius que l’any passat no es van poder dur a terme. A més, ha afegit que tot i les limitacions imposades per la pandèmia, es vol retornar a una Festa Major molt similar a la que sempre s’ha fet, amb actes per a tots els públics, de cultura popular i tradicional i substituint els habituals balls per concerts. Girona ha fet incís en què els alcoverencs i alcoverenques tindran prioritat a l’hora d’adquirir les entrades.  

En els propers dies s’anunciarà el procés de la venda d’entrades.

  Consulta el programa de la Festa Major d'Alcover 2021, aquí


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button