Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Acte de fe, la primera experiència de música amb intel·ligència artifical en directe, arriba a Alcover

Aquest diumenge 23 de maig a les 19.00h el Convent de les Arts d’Alcover es convertirà en l’escenari de l’espectacle Acte de fe, inclòs al programa Suport a la Creació de FiraTàrrega, en coproducció amb la Fira Mediterrània de Manresa i el festival Eufònic, i creat en residència al Konvent.0 i al mateix Convent de les Arts el febrer de 2020. El concert arriba després d’haver-se presentat al Konvent.0 i haver estat present al festival Ars Electronica d’Àustria, al Sónar +D i a la Fira Mediterrània.

Acte de fe és una exploració de la nostra relació amb la tecnologia, les similituts amb la que tenim amb la religió, de les eines implicades en ambdós processos (jerarquia, simbologia i iconografia, la gestió de l'ànima, poder, arquitectura…), i de l'impacte que té aquesta relació en nosaltres mateixos.  

La recerca pren forma de ceremònia sonora, amb Marc Vilajuana a la veu, Adrià Grandia a la viola de roda i sintetitzador modular, Carlos Martorell als sintetitzadors i artiphon, i una intel.ligència artificial entrenada amb 11.000 partitures religioses en total: de l'edat mitjana i renaixement per a la primera meitat de la peça, i material tradicional per la segona. A més, ens escolta i toca a temps real amb nosaltres durant tot el recorregut. És considerada la primera experiència que es coneix en l'àmbit mundial de música creda en directe per intel·ligència artificial i amb interacció amb els altres músics.

Acte de fe entrelliga els ritmes de pas amb els protocols de xarxes, la simbologia litúrgica i el MIDI com a canals de comunicació, l'ànima i el perfil digital, i explora les jerarquies establertes per presentar en un sol pla humanitat i màquina/déu.  

"Cap eina és neutral, totes porten associades les creences i biaixos dels seus creadors."  Lauren McCarthy
Espectacle recomanat per a tots els públics.

És imprescindible adquirir les entrades anticipades a www.conventarts.cat o a la taquilla de la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover.  Preu: General - 11€ / Carnet CA - 8€.  La taquilla del Convent de les Arts romandrà tancada.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button