02desembre2021

Ajuntament Alcover

Alcover ha obert les portes de la Xarxa de calor de proximitat que ja escalfa cinc equipaments municipals

Alcover ha posat en funcionament oficialment, aquest dissabte 19 de desembre, la caldera de biomassa. L’acte ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, acompanyada per l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, del diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Josep Forasté i de la regidora de medi ambient, Carme Sánchez i altres regidors de l’Ajuntament d’Alcover i diputats de la Diputació de Tarragona. 

L’acte ha consistit amb una jornada de divulgació oberta a tots els veïns i veïnes del municipi que han pogut conèixer de primera mà el funcionament de la nova xarxa de calor.

Des d’aquesta tardor cinc equipaments municipals d’Alcover: la piscina, el pavelló municipal, la pista coberta de les escoles i els dos edificis de l'Escola, s'escalfen amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament d’una xarxa de calor impulsada en el marc d’un projecte liderat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament d’Alcover. 

Les obres de la xarxa d’Alcover, que s’han dut a terme durant aquest 2020, han suposat una inversió de prop de 400.000€. L’estalvi econòmic serà, aproximadament, de 24.000 euros anuals respecte a la despesa actual.

El seu funcionament permetrà una reducció d’emissions de 106 Tn de CO2 l’any. A més, l’ús de l’estella forestal com a combustible permet revaloritzar els productes que resulten d’una gestió forestal sostenible. Amb la tria de la biomassa com a energía renovable s’afavoreix la dinamització del sector forestal i l’impuls de l’economia circular dels territoris rurals o d’interior. En aquest sentit, el projecte ha permès impulsar indirectament la redacció del Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal Conjunt que ha de permetre gestionar sosteniblement les forests per tal de protegir-les dels incendis i alhora poder valoritzar subproductes com la biomassa per aprofitament energètic. 

 

Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button