Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Visita oficial a Alcover de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha visitat Alcover aquest dijous 8 d'octubre. Acompanyada per l'alcalde del municipi, Robert Figueras, el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, diputats, regidors del consistori i altres autoritats ha conegut de primera mà el projecte dedicat a la residència de creadors artístics del Convent de les Arts que serà una realitat aquest 2021 i que convertirà l'espai en un indret de treball per artistes.

Llauradó s'ha interessat per les obres de la futura xarxa de calor de proximitat i pel pla de gestió forestal sostenible fet amb l'objectiu que l'estella que alimentarà la xarxa de calor provingui dels nostres boscos.

Al Mas de Forès tots els assistents han conegut el projecte REDICAT que té com a base la supervivència de les abelles.El projecte de recuperació d'eixams, impulsat per l'Ajuntament d'Alcover i l'Associació d'amics de les abelles (www.amicsdelesabelles.cat), ha generat un vincle entre diferents municipis emissors i receptors organitzant i creant unes estacions de pol·linització forestal, amb la idea de recuperar aquests eixams silvestres per pol·linitzar diferents zones de municipis amb biodiversitat fràgil.

 

El procediment consisteix a col·locar les caixes niu com si fos un mobiliari urbà, amb la finalitat d’atraure les abelles dels nuclis de població amb la idea de salvar-les de perills diversos i evitar molèsties als veïns. S’han ubicat arnes d’abelles al Mas de Forès com a lloc per rebre totes aquelles abelles provinents d’altres poblacions. Aquestes s’han col·locat en una zona visible, però a la vegada molt ben senyalitzada i vallada amb els cartells explicatius del projecte, que té com a base la supervivència de l’abella a Catalunya i la defensa de tot allò que aquest insecte reporta i que va més enllà dels seus productes.

Els assistents han conegut de prop, des del mateix indret on s'ubiquen les arnes, el funcionament d'aquesta iniciativa. Aprofitant que estaven en aquesta zona forestal, l'alcalde ha explicat als assistents els continguts bàsics del Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal Conjunt de la zona Sud-Est del Massís de les Muntanyes de Prades.


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button