14maig2021

Ajuntament Alcover

El pregó dels Bruixots i el concert de la SUU, protagonistes de la Festa Major d'Alcover 2020

La Festa Major d'Alcover es celebrarà del 16 al 19 d'octubre, adaptada a l'actual situació de crisi sanitària, amb un format més reduït i respectant les mesures de seguretat i higiene. En el decurs de la presentació dels actes, l'alcalde Robert Figueras ha recordat que "aquest és un programa de màxims que es pot veure modificat en funció de l'evolució de la pandèmia" i ha fet una crida a la responsabilitat i al sentit comú. 

La Fira de Bandolers queda suspesa a causa de la gran afluència de visitants que genera, tal com la regidora Carla Miret va anunciar fa uns mesos. "Tot i així, manifesta, que des d'un inici es va apostar perquè l'eix sobre el qual es vertebraria la Fira seria l'edició del primer conte bandoler amb els Morells i Voltors com a protagonistes, sota el títol El robatori de l'Ala d'or", que es presentarà dissabte 10 d'octubre amb l'assistència de l'il·lustrador Carles Arbat, l’escriptor David Ortín i representants de l’editorial La Musca. Aquest acte, juntament amb l'exposició de l'artista alcoverenc Jordi Isern al Museu, seran les úniques pinzellades de la Fira de Bandolers.

D'altra banda, diumenge 11 d'octubre, es celebrarà la tradicional Festa de la Mare de Déu del Remei amb un canvi important. A causa de la pandèmia l'ofrena floral i la celebració eucarística es faran a l'església Nova i no a l'Ermita.

"Des de l’Ajuntament d'Alcover es creu en el potencial de la cultura com un dels principals motors de la societat", ha manifestat el regidor Josep Maria Girona. És per aquest motiu, ha afegit, pel qual no s'ha volgut renunciar a la Festa Major, un esdeveniment que, a diferència de la Fira, té un caràcter més local i és més adaptable a la situació actual.

La cultura popular esdevé el centre de la programació: El Ball de Diables Bruixots d’Alcover és el pregoner, l’encarregat de donar el tret de sortida amb la tronada i el protagonista, com cada any, de la lectura de versots. La Casa de la Festa, amb la representació dels elements del seguici, es podrà visitar durant tota la Festa Major al Cercle d'Amics, on també es farà la presentació del prototip d'un nou element: el falcó, obra de Joan Carles Agràs Guri. El seguici també es podrà lluir a les matinades, de dissabte i diumenge. Finalment El Ball de Dames i Vells, en el seu desè aniversari,  canvia d'escenari i es trasllada al Convent de les Arts.

Tot i que es renuncia als balls de nit, hi haurà actuacions musicals els migdies de dissabte i diumenge en dos escenaris: la plaça Nova i el Cercle d'Amics, així com el concert d'una de les artistes catalanes més seguides i escoltades a l’actualitat: la SUU, que actuarà, diumenge 18 d'octubre a les 20h, al pavelló de les escoles amb seients assignats.El mateix lloc allotjarà, dilluns a la tarda, l'espectacle El Mêtre, pensat per la mainada i el Convent de les Arts, la coreògrafa Vero Cendoya actuarà abans de la tronada de fi de festa.

Durant aquests dies, els veïns i veïnes podran gaudir d'una retrospectiva de les festes viscudes al s.XX, a través d'una exposició exterior a diversos racons del poble. En aquest sentit, el programa de mà està inspirat en la portada de la Festa Major de 1946.

Enguany, però, la Festa Major no pot deixar de banda les mesures de seguretat necessàries per seguir lluitant contra la pandèmia, tals com la necessitat de limitar l’aforament als actes i la reserva prèvia de les entrades.

Més info sobre adquisició d'entrades

 

Descarrega't el programa de festes


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button