19juny2021

Ajuntament Alcover

Alcover compta amb un Catàleg d'arbres i arbredes d'interès amb l'objectiu de conservar la seva preservació

 

L’objectiu d’aquest catàleg és assegurar la preservació del patrimoni arbrat de més interès al municipi, ja ho sigui pel seu alt valor intrínsec o pel valor que aporten a un determinat element arquitectònic, cultural o paisatgístic.

Aquest estudi d'interès, elaborat per la Diputació de Tarragona, ha comptat amb la senyalització en el mapa per al seu reconeixement i la seva posterior catalogació. Després de l'avaluació, han quedat inclosos al Catàleg d’Arbres i Arbredes d’Alcover, 10 arbres d’interès local i 2 arbredes (cementiri municipal i Bombers).

El Catàleg d'Arbres d'Interès Local conté els exemplars d'arbres, i arbredes més valuosos que hi ha al terme municipal d’Alcover, ja sigui per la seva antiguitat, grandària, raresa, qualitats estètiques o valor històric. La inclusió en aquest catàleg n'assegura la conservació, ja que en cap cas els exemplars poden eliminar-se o veure's afectats.

Aquests són els quatre plataners ubicats a la plaça de l'Església, els rentadors antics, la plaça del Portal i el Mas de Forès; el pi pinastre de la Urb. Masies Catalanes, el pi Pinassa de Mas de Forès, o el pi de la vinya de la carretera Alcover-Rourell, com també l'alzina de Mas de Forès i la de la Urb. Mas Gassol o el Garrofer del Convent de les Arts. A més, cal afegir-hi les arbredes de plataner de davant del parc de bombers i l'arbreda de xipresos del cementiri.

Aquest catàleg es va aprovar en la sessió plenària del 3 de juliol de 2020 amb la totalitat dels grups municipals representats a l'Ajuntament d'Alcover.  Els arbres i arbredes d’un municipi formen part del seu patrimoni, del seu paisatge i es troben fortament arrelats en l’imaginari col·lectiu i en les vivències personals dels seus ciutadans.

 

 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button