Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Increment de les mesures de control a la Vall del riu Glorieta d'Alcover

L'Ajuntament d'Alcover incrementa les mesures de control per accedir a la Vall del riu Glorieta. Es tracta d'insistir en la necessitat de preservar un espai natural de gran valor que està exposat a les conseqüències derivades de la massificació i l'incivisme d'aquells que no el respecten.

Aquestes mesures pretenen ser pedagògiques, estrictes i coercitives tenint en compte que la zona, una de les portes d'entrada a les Muntanyes de Prades, té un gran risc d'incendi forestal. 

Aquesta iniciativa contempla un seguit de recursos adreçats a minimitzar l'impacte turístic i humà:

  • S'han instal·lat dues tanques de fusta: una a l'ermita del Remei en direcció al camí de Mas de Forès i l'altra a la bifurcació entre el camí del Mas de Forès i el camí de l'Albiol, que impedeixen el pas de vehicles cap a l'aparcament. Aquestes es tancaran quan s’activi el Pla Alfa 2 o en les situacions que ho requereixin. Al costat de les tanques resta un espai d’un metre i mig per pas de persones.
  • S'han col·locat  quatre cartells informatius al llarg del camí del Remei en els que s'informa de l'obertura o tancament del pàrquing de Mas de Forès i de les característiques de la zona.
  • Un cartell de prohibit el pas al costat de la tanca de fusta de Mas de Forès, deixant circulable el camí de l’Albiol.
  • Es prohibeix l'estacionament en tot el camí. Es sancionaran els infractors.
  • Es prohibeix  la circulació d’autobusos i vehicles d’alt tonatge.
  • S'han senyalitzat els carrers de la part baixa de la urbanització El Remei perquè no es pugui estacionar.
  • Hi haurà controls continuats per part de la vigilància municipal de cara a fer complir la normativa.
  • El pàrquing del Remei només podrà ser utilitzat pels vehicles autoritzats; aquells veïns que disposen del carnet que dispensa l’Ajuntament o  els clients del restaurant de l’Ermita.
  • A la caseta del Mas de Forès es repartiran flyers informatius.

Aquestes accions van encaminades a aconseguir un model de turisme sostenible i responsable, lluny de massificacions i disposat a contribuir a que no es malmetin els recursos naturals d'aquest espai.


Noticies Relacionades:

 
AddThis Social Bookmark Button