Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Dia Internacional dels Museus a Alcover: Visita online al Triàsic i jornada de portes obertes virtual a Ca Batistó

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, es presenta enguany amb el tema Museus per la igualtat: diversitat i inclusió. A causa dels efectes de la pandèmia de la Covid-19, aquesta celebració s'ha plantejat des d'un nou escenari: l'espai virtual. El Museu d'Alcover s'ha sumat a la iniciativa participant en el programa de finestres obertes amb l'enregistrament d'una visita guiada, in situ, sobre la dona i el feminisme burgès a ca Batistó i amb la visita virtual en família a l'apartat concursos.


 Visita virtual en família a l’espai Triàsic: accepteu el repte!

Segur que moltes famílies i infants ja coneixen l’aventura triàsica del Peix Pedra dins del museu, però, ara de manera excepcional, s'ha ideat un nou repte online que comença així: "Heu entrat al Museu tota la família i de camí a l'exposició trobeu la porta del magatzem entre oberta, com que sou tafaners traieu el cap per veure que hi ha i us trobeu a una senyora amb bata blanca..." Acceptareu la proposta de la Montse, la conservadora del museu, quan us convidi a formar part del nostre equip per investigar el nou fòssil que acaba d'arribar de les pedreres de Lucas?

 Portes obertes als secrets de ca Batistó  

El tema de les #DIM2020 ha inspirat a obrir les portes de la casa noble Ca Batistó per oferir una visita guiada a l’espai de la dona i el feminisme burgès de la mà de la nostra educadora, Irina Cervera.  La modernitat burgesa, fil conductor del relat de l’exposició a Ca Batistó, desperta interrogants com:  la modernitat va esdevenir un motor de canvi per a la igualtat de gènere? Quin paper va jugar l’adoctrinament de la dona a tombant del segle XIX al XX? Què s’amaga darrere el símbol de la dona encotillada? Aquests i molts altres interrogants formen part del relat crític que presenta el Museu.

 
 

Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button