Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

L'Ajuntament d'Alcover impulsa un seguit d'ajuts per pal·liar la situació del comerç local i la restauració

Les ajudes de l'Ajuntament d'Alcover van dirigides al sector del comerç i de la restauració amb l'objectiu de minimitzar l'impacte econòmic causat per la pandèmia del COVID19.

Aquests ajuts es concreten en les següents accions: 

  • Eliminació de la taxa d'escombraries als comerços i establiments afectats pel tancament, a causa de l'aplicació de l'Estat d'Alarma. Aquesta mesura s'aplicarà proporcionalment els dies en què l'establiment ha estat tancat i no ha pogut desenvolupar la seva activitat.
  • Es donaran pantalles protectores individuals a tots els comerços, restaurants i bars que es trobin en funcionament. Aquestes pantalles protectores, a l'igual que les mascaretes, són un element de prevenció que ajuden a minimitzar la propagació del coronavirus. 
  • L'Ajuntament posarà a disposició dels bars, la utilització de la via pública per ampliar l'espai destinat a terrasses. Aquesta ampliació serà delimitada pels serveis tècnics municipals i en el cas que es tingui alguna observació a fer, es podran dirigir a l'Ajuntament per fer les modificacions pertinents.Aquesta ampliació no suposarà cap cost i es durà a terme sempre i quan no impliqui una afectació de la mobilitat a la via pública.

Amb aquesta mesura es facilita la reobertura dels establiments de restauració d'Alcover  perquè es pugui garantir la distància de seguretat mínima entre els clients, mentre no es permeti ocupar el 100% de l'aforament interior.

D’altra banda, l'Ajuntament recorda que no cobrarà les taxa per ocupació de la via pública que afecta a les terrasses dels bars, des del dia 14 de març i fins la reobertura dels establiments de restauració.

  • Es permetrà que els comerços puguin posar aparadors a l'exterior per tal de reduir el volum de persones a l'interior del local. Aquesta mesura no contempla cap cost d'ocupació de la via pública i haurà de ser validat pels serveis tècnics municipals.

* Aquestes mesures es podran veure modificades en funció de com evolucioni la situació de crisi derivada de la pandèmia del COVID19.Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button