Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Dones d'Òpera del Cor Èulia i Roger Padullés reivindicarà diumenge la figura femenina en el gènere operístic

El Cor Èulia, sota la direcció escènica de Roger Padullés i musical de Mireia Besora, amb l'acompanyament pianístic de l'alcoverenc David Ferré, trepitjarà diumenge 1 de març a les 19h, el Convent de les Arts d'Alcover amb l'espectacle Dones d'Òpera, on la dona pren tot el protagonisme en un món eminentment masculí.

Carmen, Lulú o Elektra són noms que van associats a òperes memorables, a personatges heroics de gran caràcter. S’ha de partir de la base que la inmensa majoria de compositors i també de llibretistes són i han estat homes. Alguns tractats afirmen que aquests autors plasmaven en aquestes heroïnes les seves fantasies eròtiques i, potser per això, pocs d’aquests personatges estan casats o són mares.

Llavors, on queden la resta de dones? Els autors les han presentades en forma de masses corals que es mouen com un sol cos: pastores, concubines, bugaderes, treballadores d’una fàbrica, monges o prostitutes són alguns dels rols que encarnen. Però sempre sense aquest caràcter fort que tenen els personatges solistes.

Malgrat tot, hi ha hagut autors amb sensibilitat que han arribat a aconseguir que un grup de dones, totes juntes, assoleixin el caràcter d’heroïnes. I això ho veurem en aquest espectacle. Les coses estan canviant....però quant de temps trigarem a veure una llibretista o una compositora que ens presenti la dona, vista per una dona?

En el marc de l'Escola de Cultura tindrà lloc el taller de tècnica vocal amb el tenor Roger Padullés i la directora coral Mireia Besora. Durant la sessió es treballarà la peça Wiegala de la compositora Ilse Weber en la seva versió en català i que s'interpretarà conjuntament amb el Cor Èulia i Roger Padullés al final de l'espectacle. El taller es realitzarà a les 12h i les places limitades i gratuïtes.

Lesentradeses poden adquirir de manera anticipada, al preu de 11€ i 8€ amb el Carnet del CA, a la web www.conventarts.cat i a la Casa de Cultura Ca Cosme; com també es poden adquirir el mateix dia a taquilla a 12€ i 9€ si es disposa del Carnet del CA. Es poden aconseguir les entrades d'aquest espectacle a meitat de preu comprant les localitats dels espectacles de Pepa Plana o Maria del Mar Bonet.Més informació a www.conventarts.cat


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button