04agost2021

Ajuntament Alcover

Alcover és impulsor d'un projecte de recuperació d'eixams que vetlla per la supervivència de les abelles de Catalunya

El projecte REDICAT presentat per l'Ajuntament d'Alcover i l'Associació d'Amics de les Abelles Recuperació d'eixams, pol·linització, divulgació i formació. Potenciació de les abelles i el medi natural REDICAT, és el guanyador del XVè Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

Aquest és un innovador projecte medi ambiental destinat a salvar i recuperar les abelles.

Consisteix en la finalitat de treure les abelles de nuclis de població on generalment poden provocar un problema a la població i traslladar-los en zones forestals pobres de pol·linització. Aquesta acció es realitza mitjançant la col·locació de caixes niu com si fos un mobiliari urbà, en les poblacions emissores, amb la finalitat d’atraure les abelles, per salvar-les dels perills i evitar molèsties als veïns, i posteriorment ser  traslladades a un municipi receptor, amb la idea de recuperar aquets eixams silvestres per pol·linitzar diferents zones amb biodiversitat  fràgil.

 Aquest projecte té com a base la supervivència del’abella a Catalunya i la defensa de tot allò que aquest insecte ens reporta i que va més enllà dels seus productes. Es preveuen diverses actuacions vinculades amb aquest projecte queneix amb la voluntat de treballar en diferents línies de prevenció, recuperació, pol·linització i divulgació que es duran a terme a nivell de Catalunya i del qual Alcover n'és un municipi impulsor.

L'Ajuntament d'Alcover i l'Associació d'Amics de les Abelles, amb seu al municipi, van aprovar, a finals d'octubre, un conveni de col·laboració per dur a terme el projecte REDICAT a Alcover i ubicar en la finca de titularitat municipal Mas de Forès, arnes d’abelles per tal de ser un lloc on es rebin totes aquelles abelles provinents d'altres poblacions. Aquestes arnes estaran col·locades en una zona visible però a la vegada molt ben senyalitzada i vallada amb els seus cartells explicatius del projecte REDICAT.

 

 

 

 

 

 

 


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button