27novembre2021

Ajuntament Alcover

Música, dansa, circ i gastronomia de l'època en la 2a edició del Festival Terra de Bandolers d'Alcover

El Festival Terra de Bandolers, proposta cultural complementària a la Fira que duu el mateix nom i que es celebra el segon cap de setmana d'octubre, convida a endinsar-nos a l'entorn natural i patrimonial a través de la música, la dansa, el circ i la gastronomia i amb diversitat de propostes artístiques. Set són els espectacles que s'han programat del 19 de juliol al 16 d'agost en diferents escenaris que ens ofereix l'església Vella, l'ermita del Remei, Mas de Forès, el Convent de les Arts i la plaça Nova.

La segona edició de Terra de Bandolers s'inaugurarà amb l'espectacle Absurdittiesde la Cia. Mortelo & Manzani, una proposta km.0 de pallassos i acrobàcies (divendres 19 de juliol a les 22h-església Vella). L' astronomia popular i les cançons tradicionals esdonaran cita en Mil cent i un estels de la Cia. Bocafoscant, un  espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans (divendres 26 de juliol a les 22:30h- Mas de Forès). Dos dies després, arriba l'estrena Música en temps d’en Rocaguinarda de la formació de música barroca Tañer,la qual ens planteja un viatge a aquesta època d'esplendor de la vila d'Alcover a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s'interpretava aleshores (diumenge 28 de juliol a les 19h-Convent de les Arts).L'espectacle estarà creat en residència artística al Convent de les Arts.

El mes d'agost s'enceta amb la proposta deNadade la Cia. deNada, un espectacle de dansa, circ i música d'autor (divendres 2 d'agost a les 22h- església Vella). La música d'arrel ens acompanyarà amb Ruegos y demás de la Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda, que ens presentaran des de la  nana tradicional fins a la bossa o el flamenc ( diumenge 4 d'agost a les 22- ermita del Remei). Per altra banda, Guillem Anguera & Xavier Pié, músics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria professional, ens oferiran un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per viatjar a diverses Músiques del Món (divendres 9 d'agost a les 22:30h-Mas de Forès). Cris Juanico clourà el festival amb la presentació dels temes del nou treball discogràfic que porta per nom Viu. Cançons inspirades en la Menorca més salvatge de la que n’és un privilegiat element més (divendres 16 d'agost a les 22h-plaça Nova).

A més, el Festival Terra de Bandolers ens convida a fer un tomb pel patrimoni natural d’Alcover i ens dóna la possibilitat de pujar en excursió en aquells concerts que tenen lloc a la Vall del Glorieta. Per altra banda, durant el mes que durarà el cicle, es podrà  degustar diversos propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l'Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.

Aquest dimecres 10 de juliol s'ha fet la presentació d'aquesta edició que ha comptat amb Josep Maria Girona, regidor de cultura, turisme i comunicació de l'Ajuntament d'Alcover, Carla Miret, regidora de la Fira de Bandolers,  Aleix Vallverdú, coordinador del Convent de les Arts i Martí Yebras, impulsor del 1r Festival Terra de Bandolers.

Josep Maria Girona ha destacat que "el Festival Terra de Bandolersvol ser únic, tant pel que fa a la qualitat del programa que ofereix com per l’objectiu que persegueix, que no és altre que el de desestacionalitzar l’esdeveniment alcoverenc més conegut arreu: la Fira de bandolers". També ha fet referència queAlcover aposta per fer-se un espai en l'àmbit cultural del territori, oferint espectacles de qualitat, de km.0 i potenciant la gent del territori amb la intenció que aquest certamen continuï evolucionant any rere any.

Tots els espectacles són gratuïts excepte l'estrena Música en temps d’en Rocaguinarda de la formació de música barroca Tañer que té un cost de 12€ i 9€ amb el carnet del CA.

Més informació a www.conventarts.cat

 

Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button