Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Un quiosc multimèdia permet agilitzar la tramitació electrònica amb l'ens municipal

L'Ajuntament d'Alcover ha instal·lat, davant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, un sistema tòtem digital per a realitzar tràmits online. Aquest nou servei permet agilitzar el registre amb l'Ajuntament i poder fer la tramitació de manera telemàtica.

Està dirigit a tothom, entitats, empreses i persones a títol individual, que hagin de realitzar algun tràmit administratiu amb el consistori. Aquest nou dispositiu és apte per a diferents tipus de certificats com IdCat o Clave Pin de nivell bàsic o certificats de nivell de seguretat alt com és el cas del DNI electrònic (amb contrasenya vigent) i Clave Permanente.

Amb l'entrada en vigor de la nova Llei 39/2015 de l'octubre, les entitats i associacions estan obligades a relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques i per tant, a tenir un certificat digital. Per altra banda, al ciutadà se li recomana també utilitzar la tramitació electrònica (serà obligatori a partir del 2020). El certificat digital és un mitjà d'identificació electrònic que permet realitzar tràmits en línia amb plenes garanties jurídiques. Aquest ens permet identificar-nos al realitzar alguna gestió i tràmit a través d'un programari web com també signar electrònicament documentals amb plena validesa jurídica.

L'Ajuntament d'Alcover ajudarà a realitzar el certificat ciutadà a tota persona que vulgui desenvolupar aquest tràmit cada dimecres i dijous, de 16:30h a 19h, a la biblioteca d'Alcover (Ca Cosme). Com també ho faran les administratives de l'OAC de l'Ajuntament en horari d'atenció al públic. Aquest suport es durà a terme fins a meitats de maig.

Tota aquesta informació és consultable a la web https://alcover.eadministracio.cat/info.0 (el Portal de transparència de l'Ajuntament).

 

 

 

 

 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button