Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

L'Orfeó Català porta la seva excel·lència aquest diumenge al Convent de les Arts amb 'De Catalunya al món'

L'Orfeó Català trepitjarà, per primera vegada, l'escenari del Convent de les Arts d'Alcover, diumenge 7 d'abril a les 19h, amb el cant coral del repertori sota el títol De Catalunya al món. Aquest és un cor de format simfònic i la seva activitat concertística alterna la interpretació de repertoris vocals-orquestrals i programes de música coral amb una presència destacada de la música tradicional i d'autor català.

L'alt nivell de preparació vocal i musical dels seus components –els quals, malgrat no dedicar-s'hi professionalment, realitzen estudis de cant– fan de l'Orfeó Català un instrument idoni per a la interpretació de la literatura coral composta des del segle XVIII fins als nostres dies. El repertori escollit per al concert d'aquest diumenge inclou els compositors Pau Casals, Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn, Anton Bruckner, Edward Elgar i Albert Guinovart.

Les grans qualitats artístiques del cor el duen a col·laborar regularment amb les principals orquestres catalanes i de l'Estat espanyol, i també amb diverses formacions orquestrals europees i d'altres parts del món amb les quals fa gires de concerts, un dels més recents dels quals ha dut el cor fins a la Xina.

El seu director, Simon Halsey, destaca que "l’Orfeó és un cor extremadament rellevant en la història de Catalunya. No conec cap altre cor que s’aferri tant en la consciència local i nacional. Després hi ha la fascinant història de repertori, a nivell local, regional i internacional i que nosaltres continuarem ampliant. Només cal pensar en tots els nostres avantpassats que van apostar-hi perquè nosaltres en poguéssim gaudir actualment, i ara és la nostra feina fer tot el possible per crear un futur vibrant."

Les entrades es poden comprar anticipadament a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover, a través del web www.conventarts.cat i a la taquilla del Convent de les Arts des d’una hora abans de l’inici del concert. El preu és de 12€ en l’entrada general i de 9€ si es disposa del Carnet del Convent de les Arts. L’espectacle forma part dels abonaments Música i General.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button