30juliol2021

Ajuntament Alcover

Tallers d'educació ambiental per alumnes de municipis amb alt risc d’incendi

Els alumnes de 5è de l'Escola Mare de Déu del Remei d’Alcover van participar, el passat dimarts 9 d’octubre, en uns tallers d'educació ambiental per alumnes de primària de municipis amb un risc d'incendi forestal alt, impulsats per la Diputació de Tarragona. Els tallers han combinat activitats a l'aula i una sortida de camp amb visita a una franja de protecció contra incendis a la Urbanització el Remei.

Aquesta iniciativaes realitza en el marc del projecte MeFiTu 'Els Boscos Mediterranis, el Foc i Tu' de la Fundació Pau Costa i té per objectiu conscienciar els alumnes  del risc que pateix la població que viu en zones afectades per incendis. Aquesta és una de les accions que duu a terme la Diputació per a la prevenció d'incendis a la demarcació, juntament amb les subvencions que concedeix a ajuntaments i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per a la Prevenció Local d'Incendis Forestals (PLIF).

Aquests tallers d'educació ambiental combinaran activitats a l'aula amb sortides de camp, per tal que els alumnes coneguin de forma vivencial la relació del foc amb el clima mediterrani,  i prenguin consciència de l'augment del risc a causa del canvi climàtic i de la necessitat de la prevenció i l'autoprotecció. Les activitats també serviran per tractar la relació entre els incendis, la biomassa forestal i la gestió sostenible. En aquest sentit, els estudiants coneixeran el projecte de Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona, cofinançant pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020). Alumnes de l'escola Marcel·lí Domingo de Tivissa han estat els participants de la primera sessió del programa que ha tingut lloc aquest dimecres. En total, uns 280 joves de la demarcació de Tarragona es beneficiaran d'aquesta activitat.

 

 

Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button