Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Erotisme, amor no correspost, gelosia, nostàlgia i religió amb els ministrers Lucentum XVI

El Convent de les Arts d'Alcover acollirà diumenge 12 d'agost a les 19h, en el marc del Festival Terra de Bandolers, la proposta de música antiga i barroc De vos som amorós de la formació Lucentum XVI.

De Vos Som Amorós recull un conjunt de peces del Cançoner del duc de Calàbria, Ferran d’Aragó. A mitjans del segle XVI la seva cort de València va congregar prestigiosos músics vinguts d’arreu, músics que a més de crear noves melodies a la manera polifònica típica del renaixement, també recollien cançons i ritmes populars que integraven a les seves peces. La temàtica de les peces gira al voltant de l’erotisme, l'amor no correspost, la gelosia, la nostàlgia i la Mare de Déu. Junt al de Calàbria, oferirem una petita mostra d’un cançoner contemporani, com és el Cançoner de Gandia, on és més significativa la presència de música religiosa. En definitiva, un còctel d'emocions i d'història.

Lucentum XVI és un grup de ministrers creat al 2013 per Pere Saragossa i Juan López per a interpretar i difondre el repertori del renaixement i primer barroc. Presenta instruments propis de l’època com el cornetto, la xeremia, el sacabutx i el llaüt.

Les entrades es poden adquirir per 9€ (6€ amb el carnet del convent) al Punt d'Informació Juvenil (Ca Cosme-977 76 05 95), a la web www.conventarts.cat o a la taquilla del Convent des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle.
 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button