Ajuntament Alcover

Àrees Temàtiques > Pressupostos Participatius > Pressupostos Participatius 2018 > Il·luminació camí Ermita del Remei

Il·luminació camí Ermita del Remei

 22 Vots

La proposta consisteix a instal·lar, per fases, il·luminació al camí que va des de la urbanització residencial el Remei a l'Ermita del Remei.

Una gran majoria d'Alcoverencs, han incorporat al seu dia a dia l'exercici físic a l'aire lliure, joves esportistes per completar el seu entrenament, aficionats al running, famílies amb nenes, un col·lectiu de persones d'avançada edat (promoguts pel mateix Centre d'Atenció Primària d'Alcover), etc. Tots ells gaudeixen d'un estil de vida saludable gaudint de l'entorn i paisatge inigualable que ens ofereix el nostre poble i la natura que ens envolta.
El camí que la majoria de vianants fem servir és el que es dirigeix fins a l'Ermita del Remei o a Mas Forès, tots dos molt coneguts al llarg de tot el dia. Les persones que hi anem a primera o a última hora del dia, sigui per motius laborals sigui familiars, no disposem d'un altre moment o simplement per gust, ens torbem que a partir de la Urbanització Residencial el Remei, no hi ha cap tipus d'il·luminació en el camí, amb la qual cosa ens obliga a utilitzar llanternes per poder continuar.

La nostra proposta participativa és la de sol·licitar algun tipus d'Il·luminació en aquests camins. Creiem que és necessari per diversos motius:

- Per SEGURETAT pels vianants. Quan es fa fosc no veiem més enllà de la mateixa il·luminació, la visibilitat és nul·la per complet i això ens crea molta inseguretat; cal afegir que és una carretera en la qual el trànsit de cotxes és freqüents i no disposa de vies de vianants, amb la qual cosa, ens exposem a un major risc d'atropellament. Una il·luminació adequada augmentaria la seguretat en les persones i propietats, disminuint els delictes en vies públiques, i augmentant la capacitat de reacció davant amenaces.
- Per CONFORT. El fet de no visualitzar amb perspectiva el camí ni els voltants pot resultar molt confús i incòmode, la il·luminació proporcionaria unes condicions de visibilitat idònies per a l'observació de l'entorn.
- Per donar un VALOR AFEGIT al nostre poble. Aquest canvi suposaria un atractiu per la zona; aquesta il·luminació ens ajudaria a crear un ambient perfecte i amb personalitat pròpia, i resultaria més fàcil poder continuar fomentant l'activitat física al nostre poble, ja que la il·luminació ens proporcionaria una major disponibilitat horària per poder sortir a fer exercici.

Per aquests motius principalment, sol·licitem que es porti a terme la nostra proposta d'il·luminar aquests camins. Avui dia, hi ha diverses opcions d'il·luminació al mercat: Solar, LED, tradicional, en sòl... estem segurs que l'equip tècnic de l'Ajuntament d'Alcover escolliran la millor opció, una il·luminació adaptada a les necessitats dels vianants, conductors i propietaris de les cases que es troben a la zona, moderna, econòmica i equilibrada amb l'entorn.
Som conscients que el cost econòmic que comportaria la il·luminació de tot el camí seria molt superior al concedit en els Pressupostos Participatius de 15.000 €, però tot i això, la solució que proposem perquè aquesta il·luminació es pugui dur a terme, és que es realitzi per fases, fins a completar la total il·luminació dels camins.

Des del nostre desconeixement tècnic, i només perquè pugui servir com a idea, si des de la urbanització residencial del Remei fins a l'Ermita del Remei, tal com indica el senyal, que es troba al principi del camí, hi ha 2 quilòmetres de distància, i l'espai mínim entre fanals és de 40 metres de distància aproximadament (orientatiu). Podria considerar-se una PRIMERA FASE la instal·lació de fanals cada 120 metres, posant la primera al punt d'inici. Passat el temps estimat es passaria a una SEGONA FASE, instal·lant fanals cada 120 metres, iniciant el tram a 40 metres de l'inici, i finalment una TERCERA FASE, instal·lant fanals cada 120 metres iniciant el tram a 80 metres de l'inici. En aquest supòsit, constaria de 17 fanals, d'aquesta manera podria ajustar-se més a un pressupost de 15.000 € i en el temps que s'acordi i sigui factible, podria completar-se la il·luminació de tot el camí. 

 

   
 

  Ubicació: Camí de l'Ermita del Remei

 

  Àmbit: Urbanisme

 

Cost aproximat: 15.000 €

   

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Escrutini dels Vots - Pressuposots Participatius 2018