07desembre2021

Ajuntament Alcover

Alcover recupera el camí del Rourell i crea un nou itinerari de natura

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcover ha apostat per recuperar una part de l’antiga xarxa de camins que comunicaven pobles i indrets, ara fa uns anys, i que, amb el pas del temps, han quedat en desús i abandonats. Aquest és el cas del camí del Rourell, conegut també com a camí dels Quints, que ha recuperat el seu traçat i que forma part d'un nou itinerari de natura senyalitzat,  d'una distància aproximada de 4 Km, de trajectòria circular i de dificultat baixa.

En el seu pas hi trobem les restes d’una antiga creu de terme que s’ubicaven a prop de l’entrada de les poblacions, monestirs o vora els camins. Com també el molinet de Batistó, de mitjan segle XIX, és un antic molí de batre gra del qual es conserva la volumetria però no la maquinària interior que funcionava gràcies a la força motriu del riu Glorieta. Tanmateix, a prop del molí es manté dempeus el Pont dels Moros, una antiga construcció medieval catalogada com a bé d’interès cultural local i la presència de murs i marges construïts en pedra seca.

El proper diumenge 5 de juny s'inaugurarà, oficialment, el traçat recuperat del camí del Rourell amb una caminada popular per conèixer de primera mà aquest tram i els valors patrimonials i paisatgístics que el rodegen. Aquesta activitat coincidirà amb el Dia Internacional del Medi Ambient.

Avui en dia, aquests camins recuperats tornen a reivindicar-se com a rutes o itineraris culturals per on passejar i gaudir del patrimoni històric tant material com immaterial que s’hi conserva.

AddThis Social Bookmark Button