Ajuntament Alcover

Els Gegants i Gegantons

Miquel i Saura

Els orígens dels gegants d’Alcover no són gaire clars degut a la manca d’imatges i escrits de referència. No obstant això, gràcies a testimonis vius, es té constància de que abans de la guerra civil espanyola una parella de gegants ja amenitzava les festes d’Alcover.

Amb la voluntat de recuperar la tradició gegantera interrompuda per la guerra, el 1953 l’Ajuntament d’Alcover va encarregar fer les figures actuals al taller Ingenio de Barcelona. Malauradament, aquests nous gegants van perdre popularitat gradualment fins al punt de ser arraconats. A la dècada de 1980 van ser recuperats de l’oblit i van tornar a prendre protagonisme a la vila i voltants.

En un principi els gegants duien els noms dels patrons de la vila: Pròsper i Úrsula. El 1992 van ser restaurats i rebatejats amb els noms de Miquel i Saura en referència als dos portals anteriors al 1225 i que eren els punts d’accés al recinte emmurallat des de Montblanc, Reus i Tarragona. L'any 2011 coincidint amb el 20è aniversari de la colla van estrenar els vestits actuals.

 

ALÇADA: 2,8m. + 15cm. de la corona

PES: entre 30 i 50 kg

CONSTRUCCIÓ: Barcelona (el Ingenio)

MATERIAL: fibra de vidre i cartró

PARELLA: Saura

DATA D'ESTRENA: 1953

 

ALÇADA: 2,60m. + 15cm. de la corona

PES: entre 30 i 50 kg.

CONSTRUCCIÓ: Barcelona (el Ingenio)

MATERIAL: fibra de vidre i cartró

PARELLA: Miquel

DATA D'ESTRENA: 1953


 

 

AddThis Social Bookmark Button