30juliol2021

Ajuntament Alcover

La solemnitat de les processons, el Viacrucis al Calvari i les caramelles, actes centrals de la Setmana Santa

Alcover ha programat, del 13 al 22 d'abril, una quinzena de propostes per celebrar la Setmana Santa. Els actes donaran el tret de sortida aquest diumenge 13 d'abril amb la missa de vigília a les 20h.
L'endemà 14 d'abril, Diumenge de Rams, es farà la tradicional benedicció de Rams a les 11:15h a l'església Vella i tot seguit s'anirà en processó a l'església Nova per a celebrar la Missa. A les 18h tindrà lloc el Viacrucis al Calvari amb la presència dels armats de la vila.

Dilluns 15 d'abril a les 20h es durà a terme la celebració penitencial a l'Església Nova. I Dijous Sant, 18 d'abril a les 20h, es celebrarà en el mateix indret els típics actes del Sant Sopar i a les 20:45h, l’Hora Santa. Divendres Sant, 19 d'abril, a les 8h es farà el tradicional Viacrucis al Calvari. A les 18:30h tindrà lloc la Celebració litúrgica de la Mort del Senyor amb l'exhibició dels Armats a la plaça Nova i finalment, a les 22h, la tradicional processó del Sant Enterrament pels carrers del nucli antic de la vila. En finalitzar, a l'Església Nova, es cantarà el Miserere, el més conegut dels salms penitencials, a càrrec de l'Escola Municipal de Música d'Alcover (EMMA). L’endemà 20 d'abril, Dissabte Sant a les 20h es celebrarà la Solemne Vetlla Pasqual, una missa en sufragi dels difunts de les Confraries.
 

Diumenge de Pasqua, 21 d'abril, a les 11:45h es celebrarà la Missa Solemne a l’Església Nova. I a la tarda-nit, l'Associació EMMA Cultura celebrarà la 3ª edició de la Festa de les Caramelles. A les 18h es farà un berenar a la plaça de les entitats i a les 18:30h es donarà inici a les caramelles. Els actes finalitzaran dilluns de Pasqua 22 d'abril, amb la Missa a l’Ermita del Remei, a les 11h.

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per la Confraria de la Sang juntament amb la Confraria de la Pietat i la Parròquia de l’Assumpció. Els actes compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcover, el Cercle d'Amics, l'EMMA i el Col·lectiu de Dones.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button