Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

El carnaval més participatiu de l'Alt Camp escalfa motors: obertes les inscripcions per a la Rua

Alcover celebrarà el proper dissabte 22 de febrer a partir de les 18h la tradicional Rua de Carnaval que s’iniciarà des del pàrquing de la Fira i  que recorrerà els principals carrers i places de la vila. Aquest any com a novetat, s’ha creat la Comissió de Carnaval i s’han introduït els reconeixements honorífics a les carrosses i comparses, com a la millor coreografia o al millor maquillatge, entre d'altres. Aquesta comissió estarà formada per persones de diferents àmbits, coneixedores de disseny, espectacles, música, ball, etc...; i serà l’encarregada de donar el veredicte dels sis reconeixements honorífics que s’entregaran a les carrosses i grups, a banda dels premis econòmics.

Es repartiran un total de 17 premis, dos més que l'anterior edició, que sumen prop de 2000 euros, distribuïts en dues categories: 12 premis per a carrosses i 5 per a comparses sense carrossa. La comparsa amb carrossa guanyadora tindrà el privilegi de portar el Rei Carnestoltes l'any 2021 i s'endurà 350€ per a l’elaboració de la seva carrossa.

Els participants que vulguin optar a premi s’han d’inscriure prèviament a través del  formulari que trobareu a continuació o al Punt d’Informació Juvenil d’Alcover i tenen temps fins el 18 de febrer a les 19:00h. Els grups participants han de complir una sèrie de requisits amb l’objectiu de garantir la seguretat dels participants i dels espectadors, com també  la correcta visualització de l’espectacle.   Consulteu les bases  .

Pel que fa al recorregut, es sortirà des del pàrquing de la Fira, Avinguda Catalunya, plaça Lluís Companys, Av. de Tarragona, Av. de Reus, plaça el Portal, Av. Montblanc, Muralla Anselm Clavé, pati església Nova, Av.Mont-ral, Av.Miquel Martí i Pol, camí del Molí i, com a novetat, finalitzarà al pavelló de les Escoles on es durà a terme el sopar i el ball. Al llarg del recorregut les comparses tindran la oportunitat de realitzar fins a tres exhibicions, una més que en l'anterior edició, que es duran a terme al seu pas per la plaça Lluís Companys, la plaça del Portal i el pati de l'església Nova.

Un cop finalitzada la rua es durà a terme l’entrega de premis al pavelló de les Escoles. Tot seguit hi haurà un sopar popular i el concert del grup La Prole Band i Dj Parri. Durant el ball es donaran tres premis més a les disfresses més originals. En aquest concert i tal i com ja es fa en altres festes, s'instal·larà un Punt Lila amb la col·laboració de l'assemblea feminista del Casal Popular la Bretxa.

El Carnestoltes finalitzarà el dimarts 25 de febrer amb la rua infantil de l'Escola Mare de Déu del Remei, a partir de les 15:15h. A continuació es farà el ball al Cercle d'Amics i finalment la crema del Carnestoltes a càrrec del Ball de Diables Bruixots d'Alcover.

 

Inscripcions a la Rua de dissabte 22 de febrer


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button