Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

El pressupost de l'Ajuntament pel 2020, de poc més de 6.000.000€, aposta per la inversió en projectes mediambientals

Alcover ha aprovat aquest dilluns 9 de desembre de 2019, amb un ampli consens, el Pressupost General de l’Ajuntament per a l’exercici econòmic de l’any 2020. L'equip de govern d'ApC ha rebut el suport del grup municipal de Junts per Alcover, en les inversions i despeses que marcaran els objectius del municipi. El pressupost ha comptat amb 8 vots a favor i  5 vots en contra, els 4 de la CUP i 1 d'ERC.

Aquest està integrat pel Pressupost de la Corporació per un import de 6.055.210€, pel Pressupost del Patronat del Museu Municipal per un import de 84.835,00 € i d’Alcover Radio per un import de 28.663,00€. Això suposa que el pressupost consolidat de l’Ajuntament per a l’exercici 2020, excloent les transferències internes entre l’entitat i els seus organismes autònoms, ascendeixi a 6.063.569,00-€.

Per tant, el pressupost que es presenta per aquest exercici, en relació al pressupost inicial consolidat de l’any anterior, augmenta per un import de 326.054- euros, que suposa un augment del 5,38% respecte l’any 2019.

El pressupost prioritza, per un costat, el capital humà de l'ajuntament amb una previsió d’augment de la retribució dels treballadors; i per altre, un augment dels serveis municipals amb l'objectiu de millorar els serveis prestats a la població.

En la despesa corrent es contempla també partides d’estalvi energètic destinades als veïns i als equipaments públics; la incorporació d'un servei d’auditories internes de tots els serveis municipals, la incorporació de les vídeo-actes de les sessions plenàries i partides destinades a incentivar el civisme i la sensibilització ciutadana.

En el capítol d'inversions, aquests pressupostos també preveuen la finalització d’un dels projectes mediambientals i de sostenibilitat més importants del territori: la construcció de la xarxa de calor i la corresponent central de biomassa. Un projecte pioner al Camp de Tarragona que aposta per l’aprofitament de la biomassa com a font de calor i prevenció d’incendis forestals. Aquest serà cofinançat amb els fons europeus de desenvolupament regional i la Diputació de Tarragona.

Pel que fa a l'estalvi energètic i l'aposta per les energies renovables cal destacar la construcció d’un nou punt de carrega ràpid de vehicles elèctrics, essent el primer de la comarca de l'Alt Camp, que forma part del projecte de 23 noves estacions a Catalunya. Com també les inversions de renovació d’enllumenat públic i la renovació i millora de l’enllumenat de la urbanització Mas Moresc amb tecnologia LED.

Per altra banda, la cultura també té un pes important en el capítol d'inversions amb l’execució de la tercera fase del Convent de les Arts, per un import de 150.000€ aproximadament, amb l'objectiu d'avançar en la residència d'artistes i adequar l'espai que permetrà pernoctar a les companyies. Aquesta inversió està cofinançada pel Ministeri de Foment i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A més, s'executarà la segona fase de millora de l’accés del camí del Pont de Goi a les urbanitzacions Serradalt ,Serradalt 2, camí dels Muntanyans i La Cabana, que veurà la llum en aquest proper exercici.

Per altra banda, i per tercer any, s'incrementa la dotació pressupostària destinada a la participació ciutadana i a la implicació de la població en la gestió municipal, a través de l’eina dels pressupostos participatius. Aquest 2020 tindran una dotació econòmica de 20.000€ que suposa el 13,38% dels recursos propis destinats a inversió.

Robert Figueras, alcalde d'Alcover destaca que "el pressupost que es presenta de cara al 2020 ha de ser l’eina que ens permeti donar un millor servei als equipaments municipals, oferir una bona gestió del grup humà de professionals del consistori, aconseguir una òptima resposta als dèficits socials que són competència municipal i acomplir unes inversions que permetin la millora de la qualitat de vida de tots els alcoverencs. I tot plegat sense perdre de vista la sostenibilitat en el medi ambient".

 

 

 

 

 


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button