20juny2021

Ajuntament Alcover

L'Ajuntament d'Alcover impulsa un seguit d'accions de prevenció de conductes sexistes i de consum de drogues

La regidoria de joventut de l'Ajuntament d'Alcover ha organitzat un seguit d'accions amb l'objectiu d'informar, prevenir i assessorar sobre el consum de drogues i evitar qualsevol tipus d'agressió sexista, coincidint amb dos dels esdeveniments més multitudinaris de la vila: la Fira de Bandolers i la Festa Major. Tot i així, aquestes accions no finalitzaran aquest mes d'octubre sinó que van encaminades a que tinguin una continuïtat al llarg de l'any amb xerrades i tallers incloses en el Pla Local de Joventut d'Alcover.

Durant el concert de la Festa Major es durà a terme el projecte Som.nit, una acció de la Creu Roja que aposta per la informació com a element clau en la prevenció i reducció de riscos associats al consum de drogues entre els joves. Es comptarà amb voluntaris que faran activitats lúdiques per interactuar amb el públic assistent i assolir una major conscienciació durant el concert de Festa Major.

Per altra banda, la resta de concerts de Fira de Bandolers i de Festa Major serviran per acollir el Punt lila. Per unes festes lliures d’agressions sexistes i/o LGTBI fòbiques, en aquests espais, s'hi ubicarà un espai d’informació i sensibilització per donar suport i acompanyar qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió d’aquestes característiques. Amb aquesta acció col·labora l'Assemblea feminista La Bretxa.

Més enllà d'aquestes accions durant els dies de festa, també s'ha programat una xerrada- taller dirigida als alumnes de l'Institut Fonts del Glorieta d'Alcover sota el títol Unfollow a les violències masclistes. Es tracta d'un taller pràctic en el es treballen temàtiques com la construcció de gènere, les violències masclistes i les violències a les xarxes socials.

A més, l'Escola d'Adults impartirà, entre els seus cursos, un taller de defensa personal que tindrà lloc de novembre a abril i que constarà d'una sessió setmanal. Per més informació i inscripcions s'han de dirigir a l'oficina de Ca Cosme o al 977760595.

Totes aquestes accions van encaminades a informar, conscienciar i actuar sobre les conductes d'agressions sexistes i el consum d'estupefaents en els joves i facilitar les eines necessàries si malauradament som víctimes d'algun tipus d'agressió.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button