Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

L'astronomia i les cançons tradicionals arriben al Festival Terra de Bandolers d'Alcover amb Mil cent i un estels

El paratge natural de Mas de Forès acollirà la segona de les propostes incloses en el Festival Terra de Bandolers d’Alcover. L’astronomiapopular i les cançons tradicionals catalanes es donaran cita, divendres 26 de juliol a les 22:30h, a Mil cent i un estels, amb l’espectacle km.0 de l'Associació Bocafoscant que deleitarà al públic assistent amb cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans.

A Mil cent i un estels s’han recollit endevinalles, refranys i dites de l’imaginari popular i molta informació de com interpretaven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent d’arreu del territori. Tota aquesta informació l’han anat relligant amb cançons de treball que cantaven aquests pagesos i pageses,  cançons marineres o amb referència a pastors, així com cançons que parlen de la Lluna, Venus i d’altres astres del firmament.

Amb la veu com a instrument de transmissió i en un espai càlid, proper i recollit, s’aniran cantant als estels i contant les cançons, tot desgranant aquesta proposta d’astronomia i cultura popular que han cuinat, a foc lent, la Laia Pedrol i l’Alexandre Bonanit.

A més, el Festival Terra de Bandolers ens convida a fer un tomb pel patrimoni natural d’Alcover i ens dóna la possibilitat de pujar en excursió en aquells concerts que tenen lloc a la Vall del Glorieta, com és el cas de Bocafoscant. La sortida serà a les 21h des de l'església Vella i, en arribar a Mas de Forès, els caminants podran sopar a l’espai habilitat per l’organització, qui oferirà beguda i fruita refrescants. Caldrà que els excursionistes duguin llanternes, ja que la tornada a la vila serà enmig de la nit.

Per altra banda, durant el mes que durarà el cicle, es podrà  degustar diversos propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l'Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button