Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Convocat el 18è premi de memòria alcoverenca centrat en la recuperació de la memòria culinària de la vila

El Centre d’Estudis Alcoverencs convoca la divuitena edició del premi de memòria alcoverenca, que va néixer l’any 1982, amb l’objectiu de recollir bocins d’història que configuressin l’enteixinat cultural del nostre poble, passats o recents, treballats o per treballar, estudiats o no, i per definició instal·lats a la memòria individual o col·lectiva dels convilatans.

El tema central d’aquesta edició és la memòria culinària de la vila. S’hi poden presentar tots aquells treballs que expliquin receptes fetes a casa o en establiments de restauració tradicionals, menjars típics, mètodes de conservació tradicional dels aliments, lèxic culinari tradicional, elaboració de productes de la terra, què es menjava a les celebracions, històries o fets en els que la cuina o els productes de la terra siguin l’eix central, etc. La dotació del premi és de 400 euros.

Les obres es poden presentar al Centre d’Estudis Alcoverencs, plaça Cosme Vidal 5, abans del 22 de novembre de 2019 i han de complir les bases establertes ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ). El premi es farà entrega el mes de desembre.

Per altra banda, el CEA i el Museu d'Alcover han organitzat, de juliol a octubre, una exposició fotogràfica a través de les xarxes socials sobre estris de cuina antics. Les imatges es poden compartir a través de les xarxes socials @cealcoverencs i @museualcover, sota el hastag #memoriesculinariesalcoverenques.

Bases

 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button