Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Es recupera el Ball de Cercolets d’Alcover després de més de 100 anys desaparegut

L’escola d’Arts Escèniques Martí Guarch recupera aquest ball perdut des de fa més de 100 anys  amb la voluntat de potenciar el seguici cerimonial i cultivar el patrimoni cultural entre els més joves.

L’associació del ball està vinculada i dirigida per l’escola, però compta amb un equip de persones alcoverenques, vinculades a la cultura, que estan treballant en equip per fer possible la recuperació. Martí Guarch comenta que són un equip amb molta estima pel poble, i amb ganes de tirar endavant una iniciativa molt important culturalment i històricament. Entre elles hi ha Sandra Romeu, Myriam Mestres, Josep M Roira, Loli Sori, Jaume Camps, Pep Tell i Isidre Tell.

El ball es format per 10 ballarines, amb un vestuari i coreografia de creció pròpia per Myriam Mestres i Sandra Romeu. Elles s’han encarregat del patronatge, fent referència al blau de la Mare de Déu del Remei, i en ensenyar la coreografia a les nenes. La idea és que les diferents alumnes de l’escola puguin anar agafant el relleu, amb la voluntat de que hi hagi renovació i oportunitats per més ballarins i ballarines.

El Ball podrà veure’s en diverses festes del poble d’Alcover, ja que la principal voluntat és que s’incorpori com un element més dins del seguici cerimonial, i ajudi a incentivar l’estima per les tradicions i les festes populars d’Alcover, com la Mare de Déu del Remei o la Festa Major.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button