Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

El Museu acull l'exposició 'Convivència. Els monuments de Tàrraco, Patrimoni de la Humanitat, al segle XXI'

Convivència. Els monuments de Tàrraco, patrimoni de la humanitat, al segle XXI, és una exposició fotogràfica dels catorze monuments de Tàrraco (la Tarragona romana) declarats per la UNESCO l’any 2000, patrimoni de la humanitat. Cadascun dels monuments ha estat fotografiat per un fotògraf del territori de manera que mostrés la seva existència en el segleXXI. Els monuments deixen de ser una “escenografia” i passen a mostrar el seu paper i la seva relació amb la societat d’avui dia i, en definitiva, amb nosaltres. Parlem d’urbanisme, turisme, cultura, cura i divulgació del patrimoni, destrucció del patrimoni, patrimoni cultural i natural, estètica, patrimoni desconegut… A la vegada, col•labora en la promoció de fotògrafs que són primeres figures en la seva professió, així com en la divulgació de la fotografia de creació.

L’exposició va comptar per a la seva realització amb col·laboració dels museus que gestionen aquest patrimoni, principalment el Museu Arqueològic de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense i el Museu d’Història de Tarragona, així com de diversos especialistes que van col·laborar en la informació que es proporciona.

La inauguració de la mostra tindrà lloc divendres 5 d'abril a les 19h a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero Bassedas. Aquesta es podrà visitar al Museu d'Alcover fins el proper 12 de maig.

 

 

 

 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button