Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Joan Puig i Ferreter, el llegat d’Irene Vallverdú, a càrrec de Josep M. Girona

Divendres 22 de febrer a les 19h, Josep Maria Girona ens descobrirà Joan Puig i Ferreter des d’una vessant desconeguda. L’escriptor selvatà va formar part del cercle modernista de Reus seguint les passes de l’alcoverenc Josep Aladern, de qui aquest any celebrem el centenari de la seva mort.

El motiu perquè Josep Maria Girona hagi indagat en la controvertida vida del personatge cal cercar-lo en la seva etapa d’estudiant universitari quan el professor, Ramon Barnils, li va encarregar de fer un treball sobre algú que hagués estat periodista i novel·lista alhora. Aquest fet el conduí a descobrir el fons documental i bibliogràfic de l’alcoverenca Irene Vallverdú, especialment un plec de cartes en el que es veu la relació entre l’escriptor i els seus didos, que a la llarga van esdevenir els avis de la Irene. En la documentació es plasmen les diverses realitats viscudes en un context convuls i difícil, a cavall entre la república, la guerra civil i la immediata postguerra.

La xerrada de Josep Maria Girona, sota el títol Joan Puig i Ferrater, el llegat d’Irene Vallverdú, repassarà un passatge de la nostra història, entremig d’imatges i records íntims i la lectura teatralitzada d’algunes cartes que destaquen per la seva emotivitat i significat.

L’acte s’iniciarà a Ca Cosme, on es farà la xerrada, per acabar al museu, indret on a l’espai Cosme Vidal es visitarà una mostra representativa del fons d’Irene Vallverdú que, com diu Josep Maria Girona, és “el lloc on segur que la Irene volia que s’allotgés”.

 

 


 

Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button