20agost2019

Ajuntament Alcover

Alcover prepara una nova edició de l'Escola de cuidadors per formar familiars de persones amb dependència

L'Escola de Cuidadors de l'ABS Alt Camp Oest prepara la tretzena edició del 7 de març al 27 de juny de 2019. Es tracta una iniciativa dirigida als cuidadors que s'ocupen de persones amb algun tipus de dependència, habitualment familiars i persones de l'entorn més proper, sovint d'edat avançada. L'objectiu és oferir formació als cuidadors, que sovint es troben cansats física i psicològicament, per facilitar la seva tasca diària i ajudar-los a vetllar pel benestar del malalt i el seu propi.

Cada vegada hi ha més persones amb dependència a causa de l'envelliment de la població. Per tal de contribuir a pal·liar aquestes necessitats en el territori, el CAP d'Alcover organitza un programa de formació que contempla diferents àrees: l'àrea d'actitud, la psicològica, la terapèutica i la social. Les sessions, que s'imparteixen a les instal·lacions del mateix centre els dijous de 16:30h a 18:30h (dues hores setmanals).

Al llarg de 4 mesos, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, pautes de relaxació al domicili, recolzament psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris, així com els aspectes legals de l'atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l'àmbit sanitari; infermers, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, psicòlegs i treballadors socials. Més enllà dels coneixements que se'ls ofereix i que poden aplicar de seguida en les seves tasques diàries, l'Escola esdevé un espai de recolzament on els participants poden compartir experiències i rebre assessorament en tot allò que els preocupa.

Per inscriure's, els interessats poden posar-se en contacte amb Montse Iglesias, treballadora social del CAP d'Alcover, les tardes de dimarts, dijous i divendres al 977.76.06.90

*Fotografia de l'edició de l'any passat. - Font: Escola de Cuidadors Alcover


AddThis Social Bookmark Button