Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Alcover acull la segona reunió de la Xarxa Territorial de Museus amb la presència de la consellera de Cultura

El Museu d'Alcover ha acollit, aquest divendres 25 de gener, la segona reunió institucional de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, que ha servit per fer balanç de l’activitat duta a terme durant el 2018 i aprovar el pla d’actuació del 2019 per als propers quatre anys.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha presidit l'acte amb la presència de l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras, directors territorials i representants dels Museus que formen la xarxa, entre d'altres.

Entre les principals accions i fites aconseguides durant el 2018 destaquen: la consolidació de les Jornades Apropa’t com un espai de referència i de trobada entre els centres educatius i museus per la millora de l’educació en els espais patrimonials; amb l’objectiu de garantir l’òptima custòdia, accessibilitat i divulgació del patrimoni del qual els museus en són responsables s’ha creat un banc d’imatges professionals per a ús publicitari, coherents i comunes dels museus que actualment pertanyen a  la xarxa, les seves col·leccions i usuaris; i s’han dut a terme actuacions i estratègies per a crear productes turístics orientats als viatgers que han permès millorar la competitivitat dels equipaments.

Pel que fa al 2019, el Departament de Cultura ha incrementat en un 21% el pressupost per a la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i és de 256.400 euros, dels quals fins a 150.000 euros seran de la línia de subvencions i 101.400 euros.

En aquest sentit, es dona continuïtat a les línies de treball endegades durant el 2018, que responen als quatre grans objectius del programa d’actuacions inicial dissenyat fins al 2022:  

  • Millorar la funció social i la visibilitat del servei a la ciutadania, garantint la qualitat dels serveis i activitats, i diversificant els públics dels museus.
  • Contribuir a la millora de l’eficiència en l’organització i gestió dels museus per adaptar-los a les necessitats i reptes actuals.
  • Garantir l’òptima custòdia, accessibilitats i divulgació al patrimoni del qual els museus en son responsables, reforçar les funcions de conservació, restauració, documentació i accés a les col·leccions.
  • Estimular el coneixement, promoció i dinamització del territori a partir del patrimoni material i immaterial representatiu de l’entorn.

El Museu d'Alcover és un dels tretze equipaments museístics adherits a la Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, que es va constituir el 2017 amb la voluntat de dur a terme les actuacions necessàries per potenciar les funcions pròpies dels museus com una institució cultural pública, impulsar la seva projecció social i cultural i fer-los més sostenibles en el context econòmic actual.

L'any 2015 l'equipament va entrar a formar part dels més de cent museus registrats que hi ha a Catalunya; i ho va fer després d'un gran esforç per reconvertir un equipament cultural propi i identitari, em un centre cultural modern i amb projecció de futur. El fet que el Museu d'Alcover en formi part, li permet treballar en clau de futur per consolidar la difusió, conversació i promoció del patrimoni i protagonitzar un engrescador projecte comú del territori.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button