Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Arriba a Alcover la 7a edició de Al Caliu, el cicle hivernal de cantautor(e)s del territori

Aquest proper dissabte 26 de gener al Convent de les Arts a les 18:00 h, tindrà lloc el segon concert de Al Caliu, el cicle hivernal de cantautor(e)s del territori, que es va iniciar el passat cap de setmana. En aquesta sessió actuaran la cantautora Elena Volpini, la cantautora rural Susannes i un cantautor veí d'Alcover, Dani Albero.

Els orígens d'aquest cicle musical es remunten a l'Espluga de Francolí el 2012, arran del retrobament de diferents músics amb projecte artístic propi al festival de música i cantautors Riubombori, organitzat per la Cultural Jordi Francolí.

Arran d'aquesta trobada, diferents cantautors/es van decidir unir-se per crear un cicle on fomentar la música d'autor els mesos d'hivern, quan menys activitats culturals programades hi ha.
Aquell mateix hivern naixia AL CALIU, que continua sent un projecte autoorganitzat i que ara arriba a la setena edició mantenint la seva essència.

El Cicle enguany tindrà lloc entre els mesos de gener i abril a nou municipis de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Conca de Barberà. Cal destacar que en aquest 2019 el nombre de concerts augmenta fins a un total de deu estrenant-se a tres poblacions per on encara no havia passat: Vilaplana, Alcover i Riudoms.

Una altra novetat del cicle és la participació de tres artistes convidats que s'afegeixen al programa completant l'oferta dels membres del col·lectiu. Son Yuriós & Bruna, Rubén Aguilar i On Faria.


Les entrades a tots els concerts són gratuïtes (amb l'excepció de l'actuació que es realitzarà el dia 23 de febrer al Teatre Bravium de Reus). Es proposa al final dels espectacles l'opció de taquilla inversa per col·laborar amb aquest cicle musical autogestionat, on totes les tasques organitzatives, de difusió, de disseny gràfic, tècnics de so i actuacions són realitzades pels músics sense rebre retribucions econòmiques.

Es pot seguir l'agenda d'esdeveniments, notícies i actualitzacions a les xarxes socials, a través dels perfils a les plataformes de Facebook, Instagram i Twitter i al web del cicle: http://alcaliutgn.wixsite.com/alcaliu on també es pot tenir accés a diferents vídeos i música dels i les participants, com per exemple el recopilatori "5 hiverns amb cantautor(e)s del territori", un cd autoeditat amb gravacions originals dels diferents projectes que es pot adquirir en format físic als concerts i sentir/descarregar gratuïtament a la pàgina web.

 

Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button