Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Actes pel Dia Intern. per a l’eliminació de la violència envers les dones

Alcover prendrà part en els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional per a  l'eliminació de la violència contra les dones. Tot i que l'acte central és el 25 de novembre, al ser cap de setmana, s'ha decidit commemorar-lo dies abans.

Divendres 23 de novembre a les 20h, la plaça Nova serà l'epicentre dels actes  amb una concentració a favor de l’eliminació de la violència envers les dones i la lectura del manifest. A continuació, es llegiran un seguit de frases positives d’apoderament femení a càrrec de la població alcoverenca i la companyia de teatre local Premium Actors realitzarà un petit esquetx. Per finalitzar, es farà una rotllana humana i un munit de silenci per totes les víctimes de violència de gènere i perquè no n'hi hagi cap més.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Alcover va elaborar, el passat mes d'octubre, un protocol contra les agressions sexistes a les festes i esdeveniments festius i assumeix el compromís i la responsabilitat social i política d’eradicar tot tipus de violències sexuals al municipi.  L’objectiu d’aquest protocol és construir una societat lliure i igualitària, fomentar espais segurs i lliures de violències sexistes, sensibilitzar a la població davant les actituds, conductes i/o agressions per raó de gènere i per orientació afectivo-sexual a l’entorn d’oci de les festes i altres esdeveniments del municipi; incidint en que aquests tipus d’agressions i conductes són injustificables i intolerables i tenir espais d’oci de festes lliures d’agressions sexistes en els que les persones se sentin segures, entre d’altres.

Alcover també ha pres part activa en la sensibilització d'aquesta lacra amb la campanya NO és NO, Alcover Lliure d'agressions sexistes. S'han elaborat i s'ha fet difusió d'uns tríptics explicatius a l’Institut Fonts del Glorieta, distribució a les barres dels bars dels concerts de fira i festa major, a les oficines municipals i al Punt d'Informació Juvenil.


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button