20febrer2020

Ajuntament Alcover

Alcover disposarà d’un estand informatiu dirigit als joves durant el concert de Festa Major

Coincidint amb el concert de la Festa Major d’Alcover del proper dissabte 20 d’octubre amb Boikot, Lágrimas de Sangre i Dj Buenri, el Pavelló Municipal comptarà amb un estand informatiu de la Creu Roja dirigit als joves de la vila i a tots aquells que s’hi donin cita. En ell s’hi trobarà informació sobre prevenció de drogues, alcohol, sexualitat, etc... A part de la informació ens oferiran un servei més que consta de la prova d’alcoholímetre, distribució de preservatius, ulleres alcovista i anàlisis de substàncies.

Aquesta iniciativa, anomenada Nit Segura, és un dels projectes inclosos en el Pla Local de Joventut d’Alcover 2018 -2021, aprovat el passat mes de setembre, dins de l’àmbit de salut. L’objectiu és garantir el bon estat de salut de la joventut alcoverenca a través d’accions de sensibilització orientades a la reducció de riscos en hàbits poc saludables i aplicar mesures facilitadores de la pràctica d’esport. L’estand de la Creu Roja s’ha sol·licitat des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcover.

El programa engloba diferents actuacions específiques de conductes perilloses durant les sortides nocturnes dels joves alcoverencs: campanyes de sensibilització i conscienciació dels joves dels efectes i les conseqüències del consum d’alcohol i substàncies pernicioses, com també la conducció sota els efectes d’aquestes substàncies. L’habilitació de punts informatus i instal·lació d’alcoholímetres en alguns punts del municipi per tal d’evitar conductes de risc. I també la participació de persones que hagin patit accidents de trànsit o hagin viscut situacions relacionades, per tal de conscienciar als joves del municipi.

A més de l’estand del dia 20 d’octubre, el programa Som Nit de Creu Roja inclou també actuacions de prevenció com una xerrada que s’oferirà als alumnes de l’Institut Fonts del Glorieta.


AddThis Social Bookmark Button