26setembre2020

Ajuntament Alcover

L’Ajuntament d’Alcover assumeix el compromís i la responsabilitat social i política d’eradicar tot tipus de violències sexuals al municipi, i ha elaborat un protocol contra les agressions sexistes a les festes i esdeveniments festius.

El municipi d’Alcover no pot tolerar cap actitud o conducta sexista ni qualsevol agressió per motiu de gènere i/o orientació afectivo-sexual. Per tal de fer-ho efectiu, es presenta un protocol d’actuació davant les agressions sexistes a les festes i altres esdeveniments que servirà com a eina per poder donar una resposta col·lectiva davant qualsevol tipus d’agressió sexista.

L’objectiu d’aquest protocol és construir una societat lliure i igualitària, fomentar espais segurs i lliures de violències sexistes, sensibilitzar a la població davant les actituds, conductes i/o agressions per raó de gènere i per orientació afectivo-sexual a l’entorn d’oci de les festes i altres esdeveniments del municipi; incidint en que aquests tipus d’agressions i conductes són injustificables i intolerables i tenir espais d’oci de festes lliures d’agressions sexistes en els que les persones se sentin segures, entre d’altres.

Davant d’una agressió sexista s’ha de poder donar una resposta comunitària que rebutgi i aturi aquest tipus d’agressió amb actuacions preventives com campanyes informatives; l’activació del protocol (avís, informació al punt de referència, acompanyament). Per tant, Alcover comptarà, els dies de festes i esdeveniments, amb un punt de referència per tal que si alguna persona pateix algun tipus d’agressió sexista, homofòbica, lesbofòbica, bifònica o transfòbica, s’hi pugui adreçar i notificar-la. D’aquesta manera es podrà actuar amb la major celeritat possible.

Podeu descarregar-vos el protocol al final d'aquest nota i també es podrà consultar als díptics informatius que es trobaran als concerts i es farà arribar als alumnes de l'Institut Fonts del Glorieta d'Alcover.

Descarrega't el protocol

 

 


Noticies Relacionades:

AddThis Social Bookmark Button