20febrer2020

Ajuntament Alcover

Josafat de la Cia. Passabarret obre la temporada de tardor 2018 al Convent

Aquest diumenge 7 d'octubre a les 18h, el Convent de les Arts d'Alcover inicia la programació de tardor 2018 amb l'espectacle de circ Josafat de la Cia. vallenca Passabarret.Es tracta d'unespectacle KM.O que ha estat enresidència al Convent de les Arts.

La fascinant trobada entre en Josafat i la Fineta els converteix, sense saber-ho, en els protagonistes accidentals d'un joc entre "bella i bèstia". Equilibris i desequilibris entre dos antagonistes, tan aviat desafiant la gravetat sobre un quadrant com ballant sobre una perxa. Jocs amb ganivets, teles o la follia de la roda cyr.Una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d'aquest Geperut de Notre-Dame català, donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a un públic familiar.

Amb el mateix desig irrefrenable de crear de Bertrana, aquesta adaptació de circ per sala pretén, a cop de bisturí, mantenir el rerefons original de les històries que relacionen als dos personatges protagonistes de l’obra, en Josafat i la Fineta, però esquinçar al mateix temps la seva presentació escènica. Un campaner solitari, habituat a l’alçada, que tan aviat juga amb una perxa de sis metres com amb el perill dels ganivets; és seduït per una noia jove amb un llenguatge acrobàtic; una relació passional amb un final fatal encarnat per un quadrant rus… Les tècniques de circ encarnaran ara la passió desmesurada i la realitat dels personatges i, a més, ens ajudaran a canviar el concepte tèrbol, i deliberadament sexuat, descrit al text original, donant entrada a un llenguatge escènic més planer, empàtic i apte per un públic plural.

En el marc de l'Escola de l'espectador, dimecres 3 d'octubre al matí a l'Institut Fonts del Glorieta, es durà a termeun col·loqui a càrrec dels acròbates de Josafat, Oriol Llop i Maria Cavagnero, amb els alumnes de secundària on es debatrà sobre l'obra de Prudenci Bertrana i l'adaptació del text a format circense.

Les entrades per l'espectacle es poden adquirir a 6€ (4€ amb el Carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover i el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle. La proposta es troba inclosa en els abonaments Petits i Grans i General.

 


AddThis Social Bookmark Button