29febrer2020

Ajuntament Alcover

L'Ajuntament d'Alcover convoca una comissió de seguiment de CATOR arrel de l'incident d'aquest diumenge

L'Ajuntament d'Alcover, a causa de l'incident que es va produir ahir diumenge 23 de setembre al vespre a l'empresa Cator, ha convocat una comissió de seguiment extraordinària per tal que l'empresa pugui explicar els fets i posar sobre la taula les mesures adoptades perquè no torni a succeir un episodi d'aquestes característiques.

L'incident, segon l'empresa Cator i el CECAT, va comportar la fuita d'un compost d'Òxid de Fenil i Difenil. Es tractava d'un compost inflamable amb una olor desagradable però NO tòxic ni nociu. La fuita es va produir en un tram de 10-15 m de canonada a la sala de calderes.

Segons el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), a la 01:30h de la matinada es comunicava la desactivació de la d'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) iniciat a 22:53 hores, un cop solucionat l'incident.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar operatius de Bombers, Mossos i SEM activats pels sistema d'emergències GENCAT; com també l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras i el delegat de la Generalitat al camp de Tarragona, Òscar Peris.

 Aquesta setmana, es reunirà la comissió de seguiment extraordinària amb els diferents òrgans implicats, per posar fil a l'agulla a l'incident ocasionat en aquesta empresa de regeneració i tractament d'olis usats.


AddThis Social Bookmark Button