Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

La música popular versionada per Fenya Rai obre el Festival Terra de Bandolers

Aquest dissabte 21 de juliol a les 22h, la formació vallenca Fenya rai donarà el tret de sortida al Festival Terra de Bandolers (del 21 de juliol al 16 d'agost). Fenya rai és una formació de quatre músics: percussió, acordió diatònic, baix elèctric, guitarra i les quatre veus corresponents: Jordi Jubany, Roger Montalà, Jaume Martínez i David Tudela. Fenya rai neix amb una voluntat ferma de ser inqualificable i de ser també un treball de fusió, potser pel fet que la majoria dels seus components venen d’estils que no tenen res a veure amb l’anomenada música d’arrel tradicional i popular.

Aquest concert gratuït de música popular tindrà lloc a l'església Vella d'Alcover amb un repertori a partir de la revisió de cançons que formen part de la nostra cultura popular, algunes d’elles tretes del cançoner de Joan Amades i d’altres senzillament de sentir-les cantar i tocar en d’altres llocs. No es tracta doncs d’un repertori de creació pròpia però sí que és una proposta per a revisitar els temes de sempre passats pel sedàs rítmic i harmònic de la rumba, l’ska, la cúmbia, el reegae, etc, tot plegat en un intent de retornar a l’actualitat unes cançons, potser oblidades, que formen part de la nostra cultura i de la nostra terra. Fenya rai, vol ser un grup irreverent, canalla i fresc, un grup per passar una bona estona, que entronca amb el vallfogonisme i l’humor irònic que sempre ha distingit el poble català.

Gastronomia bandolera i abonaments

Durant els dies que dura el festival, els assistents podran degustar diferents àpats de l'època bandolera que oferiran els restaurants Ermita del Remei, K l'Ermità i Mas Rosich a la Nostra, així com realitzar caminades i rutes ciclistes pel nostre entorn natural. Per a més informació i venda d'entrades podeu consultar les pàgines web www.alcover.cat i www.conventarts.cat, adreçar-vos a la Casa de Cultura Ca Cosme (977.760595) o bé a la taquilla del Convent de les Arts des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle.

El festival inclou propostes gratuïtes i altres de pagament. S’ha posat a disposició del públic interessat, un abonament que inclou tots els espectacles de pagament del festival i que permetrà gaudir d’avantatges com activitats gratuïtes al Museu i al patrimoni urbà així com estacionar gratuïtament a Mas de Forès per fer una ruta a la Vall del Glorieta.

 


AddThis Social Bookmark Button