Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Renovat l'enllumenat de l’Av. Tarragona i carrers 11 setembre, Pere Güell i Llibertat

L'Ajuntament d'Alcover ha finalitzat, aquest mes de juny, la substitució de l'enllumenat dels carrers Pere Güell, Llibertat, 11 de setembre i Avinguda Tarragona per llums led. En total s'han renovat 32 lluminàries amb l'objectiu de reduir el consum energètic i al mateix temps, augmentar l'eficiència en la il·luminació de l'entorn sense produir contaminació lumínica.

Aquesta actuació s'ha efectuat gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament d'Alcover al Pacte d'Alcaldes i al ser un dels pocs municipis de l'Alt Camp que té redactat el PAES (el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible) amb l'objectiu que el municipi arribi a l'any  2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005 tal i com estableix el Pacte d’Alcaldes per una energia sostenible local.

Gràcies a aquesta adhesió, la Diputació de Tarragona ha atorgat a l'Ajuntament una subvenció de 13.000€, que correspon al 95% de la inversió del total de la substitució de l'enllumenat.

Amb aquesta actuació es pretén millorar l'eficiència i l'estalvi energètic, adequar i adaptar aquestes instal·lacions a la normativa vigent i limitar la resplendor lluminosa i la seva contaminació lumínica. Per a molts municipis, l'enllumenat públic significa la despesa energètica més important que assoleix fins a valors entorn el 50% o al 60% del seu total.

 

 

 


AddThis Social Bookmark Button