Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Teatre musical al Convent amb Barbes de balena, homenatge a les dones lluitadores

Aquest diumenge 6 de maig a les 19h, en el marc de la programació estable hivern-primavera 2018, el Convent de les Arts d'Alcover acollirà l'espectacle de teatre musical  Barbes de Balena de Els Pirates Teatre.

Barbes de Balena és un espectacle teatral que reuneix a set dones creadores de diferents disciplines artístiques. Parteix de la història de la Dolors Aleu i Riera, la primera dona de l’estat espanyol que es va llicenciar en medicina i que, a més, va exercir de metge. En un moment en què semblava impensable que una dona pogués llicenciar-se i molt menys exercir una professió considerada “masculina”, Dolors Aleu i Riera va obrir camí, no només amb el seu exemple, sinó també amb la seva tasca acadèmica. La seva tesi doctoral és una defensa aferrissada de la necessitat de l'educació de les dones, no només per a elles mateixes, sinó com a baula essencial per a la consecució d'una societat millor.

Què va significar la figura de la doctora Aleu? Com era la seva època? Quins paral·lelismes en podríem fer amb el món actual? I què passa amb les nostres àvies, les nostres besàvies? Com va ser la seva vida? Com haurien volgut que fos? Moltes de les "nostres dones" haurien volgut ser actrius, biòlogues, ballarines, músics, etc., i no les van deixar. Altres ni tan sols s'ho van preguntar. I nosaltres? Què tenim en comú amb elles? La doctora Aleu parlava de la necessitat de desterrar la cotilla però, ho hem aconseguit? Quines són les cotilles visibles i invisibles que fa segles que portem?

En el marc de l'Escola de l'Espectador, el mateix diumenge en finalitzar la funció, es farà un col·loqui postfunció amb les protagonistes de l'espectacle per comentar la situació i evolució del paper de la dona en els darrers temps, així com del propi muntatge i el procés de creació.

Les entrades per l'espectacle es poden adquirir a 12€ (9€ amb el Carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover i el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle. La proposta es troba inclosa en els abonaments Teatre i General.

 


 

AddThis Social Bookmark Button