Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Sant Jordi es presenta carregat d'actes culturals i festius per a tots els públics

Alcover acolllirà del 13 al 29 d'abril una quinzena d'actes culturals per a tots els públics amb motiu de la diada de Sant Jordi. Durant el dia central de la festivitat, el 23 d'abril, la plaça Nova de la vila s'omplirà de les tradicionals parades de llibres i roses però, els dies que envolten Sant Jordi, també comptaran amb propostes de diferents estils: presentacions de llibres, lectura de textos, musicals, actes familiars, etc...

Els actes previs donaran el tret de sortida aquest proper divendres 13 d'abril, amb la presentació del llibre Llegint sense perdre l’escriure. Passeig per les places i carrers de Tarragona amb nom d'escriptor de Maria Remei BarberàGomis (19:30h – Ca Cosme).  Divendres 20 d'abril s'exposarà una altra publicació, Vam fer un Referèndum, d'Andreu Pujol Mas (19:30h – Ca Cosme). Organitza: ERC d'Alcover.

Dissabte 21 d'abril, el cercle d'Amics acollirà el Musical La Rosa,amb temes de  Pop Rock català, a càrrec de la companyia alcoverenca Premium Actors (en dos passis 19h i 21h).

Diumenge 22 d'abril, es durà a terme l'entrega de premis del Concurs de Sant Jordi de la Biblioteca Municipal d'Alcover (12:00h- Ca Cosme). Una hora més tard, es farà la presentació del llibre Deslliureu-nos de qualsevol mal. Memòries d’un malcontent a càrrec de l’escriptor Josep Pitarch. Organitza: SI Alcover (13:00 h - Sala Anton Català del Museu). El Cercle d'Amiccs serà l'escenari d'un nou passi, a les 18h, del musical La Rosa de Premium Actors; i el cinema també serà protagonista de la vigília de Sant Jordi amb la projecció de la pel·lícula La Librería dins el circuit de cinema català, el Cicle Gaudí (19h- Convent de les Arts. Més info: www.conventarts.cat)
La  festivitat de Sant Jordi, dilluns 23 d'abril, vindrà marcada per la tradicional venda de llibres i roses a la plaça Nova de la vila durant tota la jornada. Els alumnes de l'Institut Fonts del Glorieta també vendran roses durant tota la jornada. Per altra banda, la Llar de Jubilats obsequiarà a les sòcies amb una flor i als socis amb un cafè.

 A la tarda es concentraran els actes festius: a la sortida de l'escola, a les 16:30h, una cercavila festiva, encapçalada pel gegantó bandoler Pere Voltor, durà als alcoverencs i alcoverenques fins  a la plaça Nova per gaudir del berenar en commemoració al primer aniversari del gegant.Per altra banda, es realitzarà una lectura de fragments del llibre  Llegint sense perdre l’escriure. Passeig per les places i carrers de Tarragona amb nom d'escriptor; a continuació farà l'esquetx teatral sobre Les Floristes de la Rambla i finalment, els cants de la Coral Estela del Col·lectiu de Dones
(17:00h- Ca Cosme / Organitza: Col·lectiu de Dones).

A continuació s'ha programat l'espectacle familiar de Circanimació Llegenda de Sant Jordi de la Cia. Muniatto Xou (17:15h Plaça Nova). El mateix escenari servirà per veure la representació de números musicals Annie el musical (18:15h-plaça Nova). Seguidament es durà a terme l'actuació castellera a càrrec dels castellers d’Alcover ide la colla de la Il·lusió (19:30 Plaça Nova) i una hora més tard, es podrà gaudir de nou del Musical La Rosa a càrrec de Premium Actors (20:30 h - Cercle d’Amics).

Com a actes posteriors a Sant Jordi, dijous 26 d'abril, destaca el taller de roses de paper de diari amb inscripció prèvia  (17:00 h -  Llar de Jubilats) i diumenge 29 d'abril la Llar del Jubilat organitza també, a les 14h, un dinar i lectura de poesies.

 


 

 

AddThis Social Bookmark Button