Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

El Viacrucis, les processons i les caramelles centren la Setmana Santa

El tradicional Viacrucis al Calvari, les processons i les caramelles centren la Setmana Santa a Alcover

Alcover ha programat del 24 de març al 2 d'abril una quinzena d'actes per celebrar la Setmana Santa. Aquest diumenge 24 de març tindrà lloc la missa de vigília a les 20h.

L'endemà 25 de març, Diumenge de Rams, es farà la tradicional benedicció de Rams a les 11:15h a l'església Vella i tot seguit s'anirà en processó a l'església Nova per a celebrar la Missa. A les 18h, una hora més tard que l'any passat,  tindrà lloc el Viacrucis al Calvari amb la presència dels armats de la vila.

Dimecres 28 de març a les 20h es durà a terme la celebració penitencial a l'Església Nova. I Dijous Sant, 29 de març, es celebrarà en el mateix indret els típics actes del Sant Sopar a les 20h i a les 22h, l’Hora Santa.

Divendres Sant, 30 de març, a les 8h es farà el tradicional Viacrucis al Calvari. A les 18:30h tindrà lloc la Celebració litúrgica de la Mort del Senyor amb l'exhibició dels armats a la plaça Nova i finalment, a les 22h, la tradicional processó del Sant Enterrament pels carrers del nucli antic de la vila. En finalitzar, a l'Església Nova, es cantarà el Miserere, el més conegut dels salms penitencials, a càrrec de l'Escola Municipal de Música d'Alcover (EMMA)

L’endemà 31 de març, Dissabte Sant a les 20:00h es celebrarà la Solemne Vetlla Pasqual, una missa en sufragi dels difunts de les Confraries.

Diumenge de Pasqua, 1 d'abril, a les 11:30h es celebrarà la Missa Solemne a l’Església Nova i, a la tarda-nit, l'Associació EMMA Cultura celebrarà la 2ª edició de la Festa de les Caramelles.  (► +info)

Els actes finalitzaran dilluns de Pasqua 2 d'abril, amb la Missa a l’Ermita del Remei, a les 11h.

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per la Confraria de la Sang juntament amb la Confraria de la Pietat i la Parròquia de l’Assumpció. Els actes compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcover, el Cercle d'Amics, l'EMMA i el Col·lectiu de Dones.


Noticies Relacionades:

 

AddThis Social Bookmark Button