Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Titelles tradicionals sicilans al Convent de les Arts en el marc del Festival Guant

Alcover és un dels quatre municipis de l'Alt Camp que acollirà les propostes del festival GUANT. El Convent de les Arts serà l'escenari, diumenge 12 de novembre a les 18h, de l'espectacle de titelles Duello di Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica arribat des del cor de l’illa de Sicília. La companyia Opera dei Pupi Brigliadoro amb la seva col·lecció de titelles de fusta i metall propietat de la família Bumbello. Es tracta d’una nissaga de titellaires que segueix la tradició de la tècnica tradicional dels Pupi sicilians, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l’any 2001 com a exemple únic de la tradició titellaire que es conserva viva.

L’Opera dei Pupi és una forma teatral popular, que interpretava en cicles i per episodis, les aventures dels herois paladins medievals com Rotllà (Orlando), tema llargament representat per aquest tipus de marionetes. Ara, d’una manera excepcional, a mans de Salvatore Bumbello i la seva companyia que surten de gira fora del seu teatret de Palerm per arribar a Catalunya i al Festival Guant. Un espectacle excepcional que poques vegades es pot veure fora de Sicília. 

L'espectacle per a petits i grans està recomanat a partir dels 5 anys i les entrades es poden adquirir de manera anticipada a la Casa de Cultura Ca Cosme i a la web www.conventarts.cat. El mateix dia també es poden comprar a taquilla. El preu és de 6€ i de 4€ si es disposa del carnet del Convent de les Arts.

La tretzena edició del Guant, Festival de Teatre de Titelles, es celebrarà del dijous 9 al dilluns 13 de novembre en diferents localitats de la comarca de l'Alt Camp.


AddThis Social Bookmark Button