25març2018

Ajuntament Alcover

Balanç molt positiu de la 15a edició de la Fira de Bandolers d'Alcover

 

Alcover s’ha convertit, aquest cap de setmana, en l’escenari de la 15a edició de la Fira de Bandolers, que ha acollit més de 50 actes adreçats a tots els públics. Els visitants s'han endinsat als segles XVI i XVII per viure d'aprop les trifulgues bandoleres de dos bàndols enfrontats: Morells i Voltors.

La 15a edició ha comptat amb una sèrie de novetats, entre elles, la inauguració de la fira es va celebrar dijous en comptes de divendres i va comptar una conferència sobre el bandolerisme català dels segles XVI i XVII a càrrec d'Agustí Alcoberro. Aquest any també s'ha recuperat de l'essència del teatre de carrer de petit format amb la representació de quatre espectacles que al llarg dels 15 anys han tingut més acceptació. Per altra banda, com a novetat, petits van gaudir, divendres a la tarda, d'una cercavila pels carrers del poble acompanyats pel gegant bandoler Pere Voltor i els mateixos bandolers. A més,la Fira ha comptat amb  un corral d'animals i una exposició fotogràfica per reviure a través de les millors imatges, els 15 anys de Fira.

A banda de les novetats, la Fira de Bandolers compta amb un seguit d'actes que cada any prenen un pes important: és el cas de la bandolerada, la gimcana que va aplegar prop de 500 participants a la plaça Nova; uns 800 comensals van prendre part del sopar del Tast de Bandolers de dissabte i 22 colles van participar a la trobada geganterade diumenge.

Tant pel que fa a les representacions teatrals bandoleres com a l'espectacle El túnel del temps que va oferir el grup de teatre local La Resclosa al Convent de les Arts, van comptar amb un important nombre de públic en les diferents sessions programades.

Carla Miret, regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament d'Alcover i de la Fira de Bandolers, destaca molt positivament aquesta 15a edició tant pel que fa al desenvolupament de la fira com per l'acceptació dels alcoverencs i visitants.

Els carrers i places de la vila es van omplir per gaudir també de la mostra d’oficis, arts tradicionals, productes artesanals amb un centenar de parades. Enguany també es van habilitar dues zones gastronòmiques amb productes artesans i degustacions a la Plaça del Portal i la presència de Food Trucks a la Plaça Lluís Companys.

 

 


 

AddThis Social Bookmark Button